Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Στολισμός δέντρου σε μια "αποστολισμένη" πραγματικότητα....


Σήμερα, 2/12/08 και μετά από αρκετές αναβολές (λόγω χρόνου), στολίσαμε μαζί με την σύζυγό μου το δέντρο των Χριστουγέννων. Αξιωνόμαστε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να το στολίζουμε αν και φέτος τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο. Την ώρα που το στολίζαμε, έχοντας ανοικτή την τηλεόραση σε ειδήσεις τα πράγματα συναισθηματικά ήταν αντιστρόφως ανάλογα:
Καθώς προσθέταμε τα στολίδια πάνω στο δέντρο, κάπως έτσι παρέλαζαν και από την οθόνη μας τα νέα της επικαιρότητας : Στολίδια βάζαμε εμείς, "σκουπίδια" ,σήψη και οικονομική αβεβαιότητα παρέλαζε από την οθόνη μας. Χαρά προσπαθούσαμε να πάρουμε εγώ και η σύζυγος μου για την προσμονή των Χριστουγέννων που έρχονται, αντίθετα η τηλεόραση λες και προσπαθούσε να μα μας πάρει αυτή την χαρά...μας υπενθύμιζε την σκληρή πραγματικότητα! Τα θέματα; Λίγο πολύ γνωστά : Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, που αντί να οδεύει προς την λύση του, τα πράγματα όλο και θολώνουν περισσότερο, αφού ο ένας προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη από πάνω του και να την μεταφέρει στους άλλους.
Η Οικονομική κρίση που αγγίζει τον κόσμο και τις κοινωνικές τάξεις περισσότερο από ποτέ! Άλλες χρονιές είχαμε διαμαρτυρίες από τον κόσμο, σε δήμους και σε νομαρχίες, για να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες "φιέστες' και στολισμούς στις πλατείες και τώρα έχουμε το αντίστροφο!! Αναφέρομαι στην χθεσινή (1 Δεκεμβρίου) φιέστα του δήμου Θεσσαλονίκης για τον στολισμό της πόλης και πολίτες να διαμαρτύρονται για την οικονομική τους κατάσταση από τα δάνεια και τα χρέη που όπως δήλωναν προτιμούσαν να τους δώσουν σε αυτούς βοήθεια, παρά να έχουν στολισμούς στις πόλεις τους.


Μετά τα θέματα υγείας και την υποχρέωση των ασφαλισμένων να πληρώνουν γιατρούς και φάρμακα μετρητοίς την ίδια ώρα που κατακρατούνται οι συνεισφορές τους στο μισθό κανονικά!
Κερασάκι στην τούρτα ο θάνατος γνωστού, μόλις 31 χρονών ηθοποιού που επέβαινε σε μηχανή και τον κτύπησε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας...!
Αυτό ήταν η αντίθεση των συναισθημάτων, που ήθελα να καταγράψω! Σκεφτόμουν από την άλλη, πρώτη φορά είναι; Γιατί πείνα και δυστυχία πάντα υπάρχει στον κόσμο, απλά δεν είχα το μυαλό μας τόσο πολύ εκεί! Ίσως η δυστυχία δεν κτύπαγε τόσο απειλητικά και τις δικές μας πόρτες είτε έμμεσα είτε άμεσα!
Ύστερα το μυαλό μου πήγε πιο βαθιά, σε μια θεολογική προοπτική. Είπαμε με την σύζυγό μου ότι πρέπει να αγοράσουμε λίγα στολίδια ακόμα να γίνει και να δείχνει στολισμένο πιο πλούσιο. Αλλά σκέφτηκα τώρα πιο ψύχραιμα, αυτά είναι τα "στολίδια" που ζητάει ο Χριστός από εμάς; Είναι τα εξωτερικά στολίδια ή ζητάει από εμάς να είμαστε πνευματικά στολισμένοι; Θέλει να κάνει την καρδιά μας φάτνη να γεννηθεί και φέτος, αναλογίστηκα τι "στολίδια" λείπουν από την ψυχή μου, όσο ασχολήθηκα με το "εξωτερικό" και κατά τα άλλα "Χριστουγεννιάτικο" δέντρο; Αυτά είναι που με προβλημάτισαν στο φετινό στολισμό!
Βέβαια το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Μακάρι να είμαστε πνευματικά στολισμένοι και να στολίζουμε το δέντρο διατηρώντας ένα έθιμο! Αλλά το θέμα είναι να μην μένουμε στο εθισμό δηλαδή τον τύπο και να χάνουμε την ουσία που είναι βαθύτερη και ουσιαστικότερη πάντα!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ (ΕΙΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ΠΑΤΕΡ!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ!!ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΑΤΕΡ!!ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΑ? Ε, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΤΡΙΤΟΝ ΠΑΤΕΡ!!!ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ:ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΛΙΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΕΘΙΜΟ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΛΑΣΟΥΝ!!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ!!!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!!ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΓΙΑ ΟΛΑ....

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!ΑΣ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΙΚΥΜΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΣΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ(ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ)ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΣΙΩΠΑ, ΠΕΦΙΜΩΣΟ!!" ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!

Ανώνυμος είπε...

καλα και ευλογημένα, αγια και ειρηνικα, μοναδικά και ανεπανάληπτα Χριστούγεννα ως
Χριστου γεννα στα θυσιαστηρια των καρδιών μας!
δεν εχω διάθεση για στολισμό δενδρων κ.λ.π. εορταστικα καταλοιπα...διοτι πονος, μοχθος, ταλαιπώρια και προβλήματα μας γονατίζουν...ευχεσθε για εμάς!
καλές και άγιες εορτές!καλα και "αρωματικα" με ευωδια πνευματικη άγια Χριστούγεννα!

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή