Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Μεγάλη τιμή και ευλογία για εμένα, ήταν η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 στην ενορία που είμαι εφημέριος και στην Μητρόπολή μας όπου υπηρετώ.

Ο Μακαριώτατος ήταν επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου Γλυφάδας, όπου βράβευσε τον καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο για τη συνολική του προσφορά στη θρησκευτική μουσική και για το πάθος και τη συγκίνηση που μεταδίδει ερμηνεύοντας τους κατανυκτικούς ύμνους της Ορθοδοξίας. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία του ίδιου καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου με την βυζαντινή χορωδία, αποδίδοντας ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πριν την προγραμματισμένη όμως εκδήλωση που ήταν στις 8.00 μ.μ., ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία της Μητροπόλεως Γλυφάδας. Γύρω στις 7.00 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, με αρκετούς Ιερείς της Μητροπόλεως υποδέχτηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την συνοδεία του στο προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως. Αμέσως μετέβηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψε το Ιερό Ευαγγέλιο του Ναού μας, προς ανάμνηση της επισκέψεως. Όσοι ενορίτες ήταν στο Ναό, ο Μακαριώτατος τους χαιρέτισε και έδωσε την ευλογία του σένα προς έναν.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ανέβηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως Γλυφάδας, όπου και ξεναγήθηκε και γνώρισε τους ανθρώπους που υπηρετούν σ’ αυτήν. Στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου τον περίμενε μια έκπληξη-ευλογία, καθώς είχαν μεταφερθεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καβουρίου, τα Άγια Λείψανα των Αγίων Φανέντων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, όπου και ο Μακαριώτατος τα προσκύνησε. Στη συνέχεια ακολούθησε περίπου μισάωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο, όπου και συζήτησαν για ποιμαντικά, υπηρεσιακά και για άλλα τρέχοντα και επίκαιρα ζητήματα της Εκκλησίας μας.

Στις 8.00 αφού ο Μακαριώτατος χαιρέτισε και έδωσε την ευλογία τους σ’όλους που βρέθηκαν στα Γραφεία της Μητροπόλεως, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας και μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης Γλυφάδας, όπου προχώρησαν στην βράβευση του Πέτρου Γαϊτάνου και στη συνέχεια απόλαυσαν την υπέροχη συναυλία του.

Ευχαριστώ για την τιμή και την ευλογία που μου μετέδωσε ο Μακαριώτατος. Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου, να έχει καλή δύναμη για τις κοπιαστικές μέρες που έρχονται, όπως επίσης να έχει Καλή Ανάσταση και Πάσχα!

π. Αντώνιος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή