Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ 22/2/2010.
  
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τις προτάσεις της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για την πραγματοποίηση τεσσάρων 4 τομέων δράσεις και ζητάει την συμβολή όλων των εκπροσώπων Ιερέων Νεότητος των Μητροπόλεων :
α. «Σύνοδος Εφήβων» : Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εφήβους (παιδιά Α΄ και Β΄ Λυκείου και όσοι ενδιαφέρονται από την Γ’ Λυκείου). Οι συμμετέχοντες θα γράψουν ένα δοκίμιο μέχρι 10 σελίδων με προσωπικές απόψεις πάνω στο θέμα «Με ποιο τρόπο η Εκκλησία μας αντιμετωπίζει ή μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου» ( π.χ. Ρύπανση του περιβάλλοντος, η περίθαλψη και η υποστήριξη των αδυνάτων, η φτώχια, η μοναξιά, η εκπαίδευση των νέων, η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμό, η ανεργία, η μετανάστευση κ.α.) Μπορούν επίσης να προτείνουν προτάσεις για το πώς μπορεί να προσεγγίσει η Εκκλησία μας θέματα όπως : α) Η συμμετοχή των νέων στην Ενορία και τις άλλες εκκλησιαστικές δομές, β) Τον ρόλο του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο, γ) Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην διακονία της, δ) Η τέχνη και η συνάντησή της πολιτιστικής παράδοσης με τον σύγχρονο Πολιτισμό, ε) Η επικοινωνία της Εκκλησίας μας με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, στ) Το πρόσωπο και ο ρόλος του κληρικού στις σύγχρονες κοινωνίες, ζ) Η Εκκλησιαστική αγωγή των νέων, η) Τα ζητήματα βιοηθικής, θ) Η αποστολή και ο τρόπος λειτουργίας των Ενοριών μας.
  Τα γραπτά  πρέπει να κατατεθούν ταχυδρομικά το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου του 2010, στην διεύθυνση της Σ.Ε.Χ.Α.Ν. Ιασίου 1, 115 21, υπόψη Αρχιμ. Πολυκάρπου Μπόγρη. Τα καλύτερα γραπτά θα επιλεγούν και θα γίνει κλήρωση για να συγκροτηθεί η «Σύνοδος των εφήβων». Επίσης θα εκδοθεί και βιβλίο από την διορθωτική επιτροπή των μαθητών με τις προτάσεις και ιδέες των παιδιών.  Κάθε Μητρόπολη θα εκπροσωπηθεί ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής της στο διαγωνισμό.  Στις 2-5 του Σεπτεμβρίου 2010 θα υλοποιηθεί στην Αθήνα στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας η πανηγυρική συγκρότηση σε σώμα της Συνόδου των Εφήβων με πρόεδρο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Θα χωριστούν επίσης σε τομείς ανάλογες με τον αριθμό και αντικείμενο των  συνοδικών επιτροπών της Εκκλησίας όπου θα συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά στις συνεδριάσεις τους . Θα υπάρχουν και ξεναγήσεις σε αστικές Μητροπόλεις και προσκυνήματα της Αττικής.

β. «Νέοι-Εκκλησία-Πολιτισμός» :  Είναι περιφερειακά Φεστιβάλ έκφρασης και δημιουργίας εφήβων και νέων, με γενικό τίτλο «Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό». Οι μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίζονται σε 8 περιφέρειες (α. Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, β) Κεντρική-Δυτική Μακεδονία, γ) Θεσσαλία, δ) Ήπειρος, ε) Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων νήσων, στ) Αττική και Στερεά Ελλάδα, ζ) Υπόλοιπη Αττικής και νησιά Αιγαίου, και η) Πελοπόννησος) και θα διοργανωθούν αντίστοιχα 8 Φεστιβάλ  με διαγωνιστικές κατηγορίες στην α) Λογοτεχνία :   1) ποίηση (έμμετρη ή ελεύθερη) και 2) πεζογραφία (διήγημα ή θέατρο).  β) Στα Εικαστικά (1) Ζωγραφική, 2) Φωτογραφία, 3) Ψηφιδωτό) και γ) Στα Χορωδιακά σύνολα :  1) Ευρωπαϊκής μουσικής (μικτή, ομοίων φωνών, παιδική) 2) Παραδοσιακής μουσικής και γ) Βυζαντινής Μουσικής,  για παιδιά, εφήβους, νέους και νέες από 10 έως 25 ετών . Οι συμμετοχές κάθε Ι. Μητροπόλεως, πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 9 Απριλίου 2010. Τα αποτελέσματα των διακριθέντων θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου 2010 και η βράβευση θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2010 σε Εκδήλωση της Συνοδικής επιτροπής Νεότητος με 600 περίπου νέους (160 από τους βραβευθέντες στους διαγωνισμούς Λογοτεχνίας και Εικαστικών και 400 από τις Καλλιτεχνικές ομάδες που θα κληρωθούν να τραγουδήσουν στην Εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις θα ηχογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν σε
cds και dvds σε πανελλήνιο επίπεδο.

γ. «Θερινή κατασκήνωση για Αναγνώστες, ιεροσπουδαστές και ιερόπαιδες» : των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο  χώρο των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου 2010. Κάθε Μητρόπολη θα στείλει από 1 με 2 εκπροσώπους.

δ. Δημιουργίας ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «Τραπέζης Κατηχήσεως» με σκοπό την παρουσίαση του Νεανικού έργου των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την παροχή κατηχητικού υλικού, κατηχητικών βοηθημάτων, πολιτιστικών στοιχείων, επικαίρου εορταστικού υλικού, καθώς επίσης και την δυνατότητα ενημερώσεως και επικοινωνίας. Κάθε Ιερά Μητρόπολη θα στείλει υλικό για τον εμπλουτισμό της σελίδας. 

                                                                                                              π. Αντώνιος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή