Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας.




Ολοκληρώθηκαν οι πρωινές εορταστικές εκδηλώσεις επί την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Γλυφάδας.
Όπως ανακοινώθηκε και χθες κατά την Θεία Λειτουργία, λειτούργησε και προεξήρχε της λατρευτικής Συνάξεως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης κηρύττοντας και τον Θείον Λόγον. Συλλειτουργούντες ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαρευωτικής κ. Νικόλαος,  ο τοπικός Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος και κληρικοί της τοπικής και ευρύτερης Εκκλησίας του Λεκανοπεδίου Αττικής. 

   Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, σε άπταιστα Ελληνικά, αναφέρθηκε στον βίο και την προσφορά του Αγίου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία και για το μήνυμα που μας δίνει αυτή του κίνηση στο σήμερα! Στο τέλος του λόγου του Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας τόσο για την τιμητική του πρόσκληση, όσο και για την συμπαράσταση και βοήθειά του, προς την δοκιμαζόμενη Εκκλησία της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδος, όσο και για την προσωπική του δοκιμασία!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας αναφέρθηκε στα έργα ανακαινίσεως του Καθεδρικού Ναού τα τελευταία 5 χρόνια και για τις πόσες δυσκολίες υπήρχαν καθώς δεν έμεινε χωρίς να λειτουργεί ο Ναός ούτε για μία Κυριακή. Οι παρεμβάσεις είναι αισθητές τόσο στα θεμέλια, όσο στον τρούλο, όσο στα ψηφιδωτά, την συντήρηση των Αγιογραφιών,  τον θρόνο, τον άμβωνα, τα στασίδια και προσκυνητάρια, χάρις την άγρυπνη επίβλεψη τόσο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου Ψωίνου, όσο και του δεύτερου εφημερίου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Τιμοθέου Λαμπέτη. Όλα αυτά έγιναν με δαπάνες  του Μεγάλου ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Καθεδρικού Ναού κ. Αθανασίου Μαρτίνου, όπου τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλο, με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, που πρώτη φορά  δίνεται και απονέμεται σε κάποιον! Ο κόσμος χειροκροτούσε συνεχώς και φώναζε «ΑΞΙΟΣ». Ο κ. Μαρτίνος συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική του διάκριση από τα χέρια του Σεβασμιωτἀτου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, χάρισε στον κ. Μαρτίνο με την σειρά του, μια μεγάλη Ιερά Εικόνα των Αγίων που κρατούν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης.
Μετά την διανομή του αντιδώρου, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, δεξιώθηκε πρωινό η τοπική Εκκλησία τους δύο Μητροπολίτες, την δημοτική αρχή και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους κληρικούς και λαϊκούς. Εκεί ο Σεβασμιώτατος απέδωσε αναμνηστικά δώρα προς τους δύο αρχιερείς για να θυμούνται την επίσκεψή τους και συμμετοχής στην Ιερά Μητρόπολη.
Εν συνεχεία μετέβησαν σε κέντρο της περιοχής, όπου ο Δήμος της Γλυφάδας παρέθεσε το Καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των Αγίων, των τριών Μητροπολιτών και των στελεχών κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως. Κατά το γεύμα μίλησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Θεοδωρόπουλος και τόνισε  την χαρά του για την σημερινή ημέρα και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους τρεις Μητροπολίτες. Στο τέλος του γεύματος μίλησε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους δύο Μητροπολίτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους την σημερινή εορτή. Τον Δήμαρχο Γλυφάδας και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παράθεση του γεύματος, όλους τους συνδαιτυμόνες για την βοήθειά τους στην φετινή ιερά πανήγυρη και τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος αν και ξένος μίλησε και μιλάει άπταιστα Ελληνικά ενώ εμείς χάνουμε ως Έλληνες την γλώσσα μας και ως δεύτερο στοιχείο, στις δύσκολες αυτές για τον τόπο, διαβεβαίωσε ότι ο Μητροπολίτης και οι Κληρικοί του είναι κοντά στο λαό αρκεί και ο λαός να μην ξεχνάει την πίστη του και τις ρίζες του και να είναι κοντά στην Εκκλησία και από κοινού και οι δύο να πορευόμεθα για όσα χρόνια μας έχει δώσει ο Θεός ακόμα.

Μετά την ευχαριστία, χαιρέτισε ο Ποιμενάρχης όλους έναν έναν και αποχώρισε τελευταίος.
Το Απόγευμα στις 7.00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

π.Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή