Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος στο ίδρυμα Κ.Α.Α.Π Βούλας.



Στο Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιο Στυλιανό, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, λειτούργησε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.
Τα παιδιά, η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές του ιδρύματος, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή,  κατέκλυσαν το Εκκλησάκι για να μετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τον προστάτη και έφορο του ιδρύματος Άγιο Στυλιανό.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου δήμου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει η εικόνα του Αγίου Στυλιανού που κρατεί ένα βρέφος, καθώς ο Άγιος, αν και δεν είχε ο ίδιος δικά του κατά σάρκα παιδιά, ασκητής ων, είχε την φροντίδα για όλα τα παιδιά του κόσμου · και όλα τα παιδιά του κόσμου ήταν δικά του κατά πνεύμα. Κάποτε ρώτησαν τον Άγιο ποιος είναι ο πραγματικός φιλόσοφος και ο ίδιος απάντησε ότι είναι ένα παιδί.
Στη δεύτερη ερώτηση,  γιατί το λέει αυτό, ο Άγιος απάντησε με τα λόγια  του Κυρίου : «για να σωθούμε πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά καθώς αυτά έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά: την απλότητα, την ακακία και την  καθαρότητα τα οποία είναι κοινά χαρακτηριστικά και στην αγιότητα».
Στις μέρες μας, συνέχισε, δυστυχώς δεν φροντίζουμε τα παιδιά να παίρνουνε Χριστό, καθώς τα «φορτώνουμε» από μικρά να γίνουν επιστήμονες ή να γίνουν κάτι ώστε να αποκτήσουν πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει αυτή η πνευματική κρίση  σήμερα.  Είναι ανάγκη λοιπόν να βάλουμε προτεραιότητα τον Χριστό στην ζωή μας, για να αποκτήσει και πάλι η ζωή νόημα και σωστή προοπτική.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο για όλα όσα είπε, αλλά και γιατί φροντίζει κάθε χρόνο να έρχεται και να λειτουργεί στη μνήμη του Αγίου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και  όλους όσους εργάζονται για τα παιδιά μας, «τα αγγελουδάκια μας», όπως τα αποκάλεσε, είτε εθελοντικώς είτε επαγγελματικώς : την  Διοικήτρια κ. Ευαγγελία Χαλβαζά για την άριστη συνεργασία, την κ. Ψιλάκη, πρόεδρο των Φίλων του ΠΙΚΠΑ, και τα μέλη του Συλλόγου για όσα έκαναν για την πανήγυρη του Ιερού Ναού και γενικά κάνουν για το  Ίδρυμα.
Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές και τις εθελόντριες, αλλά και τους εργαζομένους που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση. Δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο τους, τόνισε, και χρειάζονται φώτιση και δύναμη από τον Θεό όπως και πολλά ψυχικά αποθέματα.
«Ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να τους ενισχύει». Τέλος, ευχαρίστησε και όλους τους προσκυνητές που έδωσαν το παρόν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς δοξολογία του Τριαδικού Θεού και προς τιμήν του Αγίου Του.
Μετά τη Θεία Μετάληψη, την απόλυση και την διανομή του Αντιδώρου και του Άρτου, ο Μητροπολίτης μετέβη στο διοικητήριο του ιδρύματος, όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με την Διοικήτρια, την Διευθύνουσα και τους άμεσους συνεργάτες της  και  ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Ιδρύματος.
Ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως στις υλικές και πνευματικές ανάγκες του Ιδρύματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Υπεύθυνος Ιερεύς του Ιδρύματος π. Αντώνιος Χρήστου αποτελεί τον άμεσο σύνδεσμο και εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε για οτιδήποτε χρειάζεσθε».
Μετά τη λήξης της συναντήσεως ο Μητροπολίτης αναχώρησε για το Ασκληπιείο Νοσοκομείο για ένα έκτακτο ποιμαντικό πρόβλημα.

           Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή