Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Λίγες ευχές και πολλές σκέψεις για το 2010 που φεύγει και το 2011 που έρχεται…!


Ο χρόνος είναι σημαντικός για εμάς τους κτιστούς ανθρώπους καθώς σηματοδοτεί πολλά γεγονότα της ζωής μας είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα! Βέβαια ως άνθρωποι μόνο το παρόν μπορούμε να διαχειριστούμε, καθώς το παρελθόν  δεν αλλάζει και το μέλλον είναι δώρο του Θεού και ζητούμενο αν και πως θα υπάρχει…! Μπορούμε λοιπόν να αξιολογούμε το παρελθόν, μετανοώντας στο τώρα βελτιώνοντας το αύριο…!
Λίγες ώρες λοιπόν  πριν φύγει το 2010 και έρθει το νέο έτος 2011, πριν φύγει η 1η δεκαετία του 21ου αιώνα και έρθει  η 2η,  γράφω αυτές τις γραμμές για όλους εσάς που θα κάνετε τον κόπο να τις διαβάσετε , αλλά και για όλους τους άλλους που δεν θα το κάνουν…! Σας τα γράφω εσάς για να τα συνειδητοποιώ εγώ… πείτε το ως ανάγκη για εξωτερίκευση
Η αλήθεια είναι ότι το 2010 ήρθε με πολλές προσδοκίες και ελπίδες και τώρα που φεύγει μας αφήνει μια πικρή γεύση, αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας! Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε εθνικό επίπεδο ιδιαιτέρως, το 2010 θα μείνει καλώς ή κακώς ως η χρονιά του μνημονίου και της επιτηρήσεως! Ως την χρονιά που τα αυτονόητα γίνανε ανέσεις και οι ανέσεις όνειρο, ευχές και ελπίδα…! Είχαμε ξεφύγει ως έθνος είναι η αλήθεια και αυτό το σοκ μας προσγείωσε απότομα …. από το «υπάρχουν λεφτά», φτάσαμε στο «θα υπάρχουν λεφτά.. εάν….»! Φυσικά το θέμα δεν είναι οικονομικό, η ανθρώπινη κρίση και η έλλειψη αγάπης εμένα με αγγίζουν με ανησυχούν περισσότερο και από τα λεφτά! Αλλά το ένα είναι αλυσίδα και παράγωγό του άλλου! Άλλωστε ως έθνος περάσαμε κατοχές και κατακτητές, εδώ θα λυγίσουμε; Όμως τότε είχαν παιδεία και κυρίως πίστη στον αληθινό Θεό! Τώρα και τα δύο είναι ζητούμενο και γι αυτό κάνει την κρίση και την αντιμετώπισή της περισσότερο αβέβαιη και δύσκολη…! Ο Θεός να δώσει!
Φεύγει το 2010 λοιπόν με όλα αυτά! Εν τούτοις σε προσωπικό επίπεδο μου χάρισε ένα αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο δωρεάν από δύο Χριστιανούς να τους έχει ο Θεός καλά), μετακόμισα σε μεγαλύτερο και καλύτερο σπίτι (με μεγαλύτερο ενοίκιο βέβαια), σε επίπεδο σπουδών να μένει η διπλωματική μόνο εργασία για την απόκτηση του μεταπτυχιακού επίπεδου από το ΕΑΠ και σε ιερατικό επίπεδο, σε μια διακονία συνεχώς πιο απαιτητική αλλά όμορφη και η μικρή εμπειρία μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε! Δόξα να έχει ο Θεός για όλα τα παραπάνω!
Το 2011  έρχεται σε λίγες ώρες, το ίδιο και οι ελπίδες μας και τα όνειρά μας γι αυτό! Σε οικογενειακό επίπεδο το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο  είναι ένα παιδάκι! Ελπίζουμε ο Θεός να μας το χαρίσει σε αυτό το έτος…! Μεγάλη ευθύνη και μεγάλο ρίσκο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αλλά όλα θα πάνε καλά όταν και εάν θέλει να μας το στείλει…! Σε εθνικό επίπεδο, είναι η οικονομική ανάκαμψη, η εδραίωση του Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση, η εσωτερική κοινωνική ηρεμία από την ένταση και τις συνεχές κινητοποιήσεις, η ομαλοποίηση και η επιστροφή του χαμόγελου στα χείλη και στην καρδιά! Αυτό θα γίνει βέβαια καλύτερα όταν γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά μας και όταν η Εκκλησία και η Ενοριακή ζωή επιστρέψει από το περιθώριο στο κέντρο και πάλι της ζωής μας! Αυτή είναι και η πρόκληση από τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι και τον τελευταίο πιστό που μόλις βαπτίστηκε στο τώρα!
Στον κόσμο εάν αναφέρω την Υγεία την Ειρήνη και την Αγάπη θα φανούν γραφικά και ουτοπικά, όμως είναι τόσο ουσιαστικά για όλους και ελπίζω  ο Θεός να τα χορηγήσει πλουσιοπάροχα, ιδιαιτέρως σ’αυτούς  που αυτή την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές είναι στο κρεβάτι του πόνου σε νοσοκομείο ακόμα και στην εντατική!
Είμαι αισιόδοξος για το 2011 γιατί όταν φτάνεις στον πάτο…μόνο προς τα πάνω μπορείς να πάς, μόνο να καλυτερεύσεις της θέση σου μπορείς! Αυτό πιστεύω ότι μετά από μια παρακμή αργά ή γρήγορα έρχεται η αναγέννηση και η ακμή! Το θέμα είναι το πόσο γρήγορα θα έρθει και ας ελπίσουμε το 2011 να είναι και γρήγορο γι αυτό! Δεν φοβάμαι τον Έλληνα γιατί όταν πεισμώνει ξέρω ότι σφίγγει τα δόντια και τα καταφέρνει στο τέλος!
         Ήρθε η ώρα των ευχών : Πραγματικά τα όνειρά όλων είναι ευχές μου! Κυρίως να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του Θεού! Το είπε ο ίδιος ο Κύριος ότι αν ζητούμε αυτό όλα τα άλλα θα προστεθούν σε εμάς! Και όταν το λέμε αυτό στην Εκκλησία δεν εννοούμε κάποιος να έχει πεθάνει, καθώς την προγευόμαστε σε κάθε Θ. Λειτουργία!
Έτη πολλά και ευλογήμενα λοιπόν αδέλφια! Ο κάθε ένας να βγει νικητής από την προσωπική του «κρίση» που είναι υπεύθυνος και όταν υπάρχει η μετάνοια και ο φωτισμός, τότε η αγιότητα που ακολουθεί μεταμορφώνει την κάθε κρίση σε ζωή…!Μετά την συνσταύρωση έρχεται η συνανάσταση !!!
Το 2011 λοιπόν εκτός από ΜΕΤΑ Χριστόν, να είναι και ΜΕ τον Χριστό ευλογημένο!
ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!!!!!!!!!  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή