Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ιερατική Σύναξη Δεκεμβρίου 2010 της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας



Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Μετά την προσευχή το κύριο θέμα που απασχόλησε την Σύναξη ήταν το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας και για το πως οι Ενορίες μπορούν να συντονιστούν καλύτερα και να συνεργαστούν αποτελεσματικότερα με την  Κοινωνική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως «Φωλιάς Ελπίδος».
   Γι αυτό το λόγο ήταν παρούσα και ομίλησε η κ. Ιωάννα Χαρισοπούλου-Μαυρομάτη (Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως)  ενημερώνοντας όλους τους Ιερείς, για το έργο τον σκοπό και τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας τα τελευταία 5 χρόνια, όπου λειτουργεί. Όπως τόνισε στην εισήγησή της η κ. Χαρισοπούλου : «Έχουν βοηθηθεί και έχουν έλθει εις πέρας περισσότερες από 210 περιπτώσεις διαφόρων αναξιοπαθούντων, όπως μοναχικοί άνθρωποι, άνεργοι, άστεγοι, οικονομικά ενδεείς, μετανάστες, πολύτεκνοι, τοξικομανείς κτλ.. ποικιλοτρόπως (οικονομική ενίσχυση, φαρμακοϊατρική περίθαλψη, ρουχισμό, κ.α) Ενώ στις αρχές της λειτουργίας μας είχαμε περισσότερες περιπτώσεις μεταναστών, το τελευταίο χρόνο, έχει αυξηθεί η ανάγκη για βοήθεια στους γηγενείς κατοίκους της χώρας που καταφεύγουν στην Εκκλησία ως τελευταία τους ελπίδα». Ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της Υπηρεσίας, όπως την διανομή τροφίμων (μακαρόνια) σ’όλες τις Ενορίες για να τα διαθέσουν προς τους έχοντες ανάγκη και την αποστολή ενός τόνου ρουχισμού στη Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Πατρέων.
       Διανεμήθηκε επίσης σε όλους τους Ιερείς ένας Ενημερωτικός Οδηγός Παροχής Υπηρεσιών από εξεδικευμένους φορείς, για να έχουν κοινή και συντονισμένη δράση μαζί τους για τα διάφορα περιστατικά που αντιμετωπίζουν.
      Στο τέλος ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. π. Αλέξιος Ψωΐνος αφού ευχαρίστησε την κ. Χαρισόπουλου για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της, αλλά και για την εθελοντική συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια, ενημέρωσε τους Ιερείς για άλλα τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα, που αφορούν την Ιερά Μητρόπολη και ζήτησε την προσοχή και την συμμετοχή όλων. Ακολούθησε ολιγόλεπτη συζήτηση και διευκρινιστηκές.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή