Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.


  Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00, στη Νεανική Σύναξη (για νέους 18 ετών έως 40) του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας (Βασιλέως Παύλου 2, έναντι από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας) θα ομιλήσει ο π. Γεώργιο Μεταλληνός με θέμα : «Ορθοδοξία και Ελληνισμός».
  Σε μια εποχή που η χώρα μας από αμιγώς εθνική, σταδιακά μεταβάλλεται σε πολυπολιτισμική . Σε μια εποχή, που ο πατριωτισμός με τον εθνικισμό συγχέονται εκούσια ή ακούσια, από διάφορες κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας. Σε ώρες, που οι χριστιανική μας ιδιότητα για αγάπη προς τον πλησίον, φαίνεται για κάποιους, να σκοντάφτει με το εθνικό συμφέρον και τις αντοχές της χώρας, να απορροφήσει ή να δεκτεί άλλους μετανάστες Προκύπτουν πολλά ερωτήματα, για το πια είναι τα όρια και το πια πρέπει να είναι η στάση μας ως ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά και ταυτόχρονα Έλληνες πολίτες. Έχοντας υπόψη μας όλες αυτές τις παραμέτρους, το θέμα αν και κατά βάση φαίνεται ιστορικό, προβάλλεται ως πιο επίκαιρο και ενδιαφέρον από ποτέ.
   Ποιος είναι ο ομιλητής και πιο είναι το κύρος του στον Εκκλησιαστικό και επιστημονικό χώρο είναι γνωστό και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Για όσου όμως δεν γνωρίζουν αναφέρουμε λίγα βιογραφικά :
   O Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940. Σπούδασε Θεολογία και Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεολογία (Δυτική), Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία στη Δυτική Γερμανία. Είναι Διδάκτωρ Θεολογίας στην Αθήνα και Dr.Phil (Ιστορίας) στην Κολωνία. Διδάσκει Ιστορία του Πνευματικού Βίου στην «Καθ’ ημάς» Ανατολή και Ιστορία και Θεολογία Λατρείας.
   Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Βούλας Βούλας, δίπλα από τον Ιερό Ναό και τα λεωφορεία που εξυπηρετούν είναι το Α2, Ε22 από Αθήνα, το Α1, Γ1 από Πειραιά, με τα τοπικά 116, 120 κ.α και με το Τραμ τέρμα Ασκληπιείο.
                                                                    Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή