Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Μουσικό» το Αντιαιρετικό Σεμινάριο του Μηνός Μαρτίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.



Την Δευτέρα 14/3/2011 και ώρα 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το μηνιαίο Αντιαιρετικό Σεμινάριο για το μήνα Μάρτιο, της  Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας στο πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.
Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Ζώτος, της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών& Μετεώρων και θέμα του «Αποκρυφισμός και Μουσική».
   Ο Ομιλητής παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο, πλούσιο εποπτικό υλικό στο οποίο απέδειξε μέσα από επιστημονικά, ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα, ότι η μουσική δεν είναι τόσο «αθώα» και ψυχαγωγική όσο νομίζουμε ή όσο θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι. 

  Μέσα από συνεντεύξεις των ίδιων των καλλιτεχνών και των μουσικών παραγωγών, παραδέχτηκαν οι ίδιοι ότι η μουσική εκφράζει κάτι βαθύτερο και ότι υπηρετούν συγκεκριμένη πίστη «τον Σατανισμό» ή «τον Παγανισμό», εχθρεύονται ανοικτά τον Χριστιανισμό, μάλιστα στη Νορβηγία και στην Αμερική καίνε τις Χριστιανικές Εκκλησίες.
  Αφιέρωσε ειδική ενότητα με την παρουσίαση των συμβόλων που χρησιμοποιούνται στη Μουσική από τις καλλιτέχνες, όπως πεντάλφα, το 666, σταυροί ανάποδα, ο κεραυνός,  το χέρι να σχηματίζει είτε το σήμα του διαβόλου, είτε το 666, είτε την μασονική πυραμίδα ή το μάτι του διαβόλου.
  Τα ναρκωτικά, η επιθετικότητα, η αλλαγή της εμφάνισης με μαύρα ρούχα και η απομόνωση και οι αυτοκτονίες είναι λίγες από τις συνέπειες που βιώνουν κυρίως οι νέοι κατά την έκθεσή τους μακροπρόθεσμα στα ακούσματα της Ροκ Μουσικής και των σκληρών παραγωγών της.

   Έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας να ενημερώνουμε τους νέους για τους κινδύνους της Μουσικής, χωρίς όμως να προσπαθούμε να τους επιβληθούμε με την αυστηρότητα και τον εξαναγκασμό  που θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα με την δεδομένη αντίδραση τους . Ο όρος Μουσική υπάρχει πολλές φορές την Αγία Γραφή, τουλάχιστον 200 φορές αναφέρεται για την λατρεία του Θεού. Ας καλλιεργούμε ότι τον υμνεί και να αποφεύγουμε, ότι είτε με τον ρυθμό ή είτε με τους στίχους μας απομακρύνει από αυτό.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τον ομιλητή.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τόσο τον ίδιο τον Ομιλητή π. Ιωάννη, για την τόσο εποπτική και εμπεριστατωμένη ομιλία του, όσο και τον Μητροπολίτη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για την άδεια που έδωσε στον κληρικό του ομιλητή, για να έρθει και να μας μιλήσει σήμερα στην Ιερά μας Μητρόπολη. Εις ανάμνηση της σημερινής  παρουσίας του π. Ιωάννη στο Αντιαιρετικό Σεμινάριο, ο Σεβασμιώτατος του χάρισε ένα βιβλίο προς ευλογία
Το επόμενο Αντιαιρετικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Απριλίου 2011.

Στο τέλος κληρικοί και λαϊκοί έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και αποχώρησαν.

                                        π. Αντώνιος Χρήστου
                   Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή