Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στον Πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό ης Γλυφάδας και Κτητορικό Μνημόσυνο.



   Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη,  εορτάστηκε  η μνήμη των Μεγάλων προστατών και Πολιούχων της Γλυφάδας, των  Αγίων Θεοστέπτων, Βασιλέων και Ισαποστόλων,  Κωνσταντίνου και   Ελένης.

   Την παραμονή της Εορτής   Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 7.30 ξεκίνησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και την συμμετοχή όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλών κληρικών προσκεκλημένων, τοπικών αρχών, Σωματείων και αγημάτων του Λιμενικού και του Στρατού, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Στις 9.00 λιτανεύτηκαν στη καθιερωμένη διαδρομή, η Ιερή Εικόνα των Αγίων, καθώς και τμήμα Λειψάνου της Αγίας Ελένης που φυλάσσεται από πέρσι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, ως ιδιαίτερη ευλογία. 

   Ανήμερα της Εορτής, Σάββατο 21 Μαΐου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα στους εορτασμούς ήταν και ο Μεγάλος Ευεργέτης της Ιεράς   Μητροπόλεως και του Ιερού Καθεδρικού Ναού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος συντήρησε, εξωράισε, και εξόπλισε τούτον.  

   Το μεσημέρι ο εορτάζων Δήμαρχος, παρέθεσε γεύμα.  Μετά το γεύμα τόσο ο Μητροπολίτης όσο και ο Δήμαρχος, τόνισαν τις άριστες σχέσεις που έχουν Εκκλησία και τοπική πολιτεία και υποσχέθηκαν από κοινού και πάνω από κόμματα και παρατάξεις να εργασθούν για το καλό της Γλυφάδας και των πολιτών της, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας.
  Το απόγευμα στις 7.30 τελέσθηκε επίσης ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων.
    Την Κυριακή 22 Μαΐου τελέσθηκαν η Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό Μνημόσυνο, των Δωρητών και των Κτητόρων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αλκιβιάδου και Ευαγγελίας Τατάκη και άλλων Μεγάλων Ευεργετών του.             
                  
                                         Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή