Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η Εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας


Το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου  εορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε στις Ιερές Πανηγύρεις και των τεσσάρων Ενοριών που εορτάζουν στις 15 Αυγούστου. Συγκεκριμένα :

 Την Κυριακή 14 Αυγούστου το πρωί, Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης. Το απόγευμα 14 Αυγούστου Παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε στον  Πανηγυρικό  Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας. Κατά την τέλεση του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, ψάλησαν  τα Εγκώμια της Παναγίας.

 Ανήμερα της Εορτής 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. Εκεί διαβάστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο διαβάστηκε και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου ψάλθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας μας. Στο τέλος του Εσπερινού, πριν την απόλυση,  ο Σεβασμιώτατος προέβη στην Χειροθεσία του Λαμπαδάριου του Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας κ. Νικολάου Πύρρου (πατέρα 4 τέκνων), ως επιβράβευση για την προσφορά του στο Αναλόγιο επί σειρά ετών στην Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και για το ήθος του, την καλή του οικογένεια και την μυστηριακή του ζωή. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους Πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς , συμμετείχαν πολλοί ο κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος ενοριτών και προσκυνητών κατέκλεισαν κυριολεκτικά τις Ενορίες.  Στο τέλος κάθε λατρευτικής πανηγυρικής συνάξεως, όλοι οι πιστοί έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, τον άρτο και από μία μικρή εικόνα της Παναγίας μας.
                                
                                                                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή