Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αγιασμός νέας Πλατείας και εξελίξεις για το Νέο Κοιμητήριο στη Γλυφάδα.




Την 1η Σεπτεμβρίου 2011 στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας , τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία για την Αρχή της Ινδίκτου, και εν συνεχεία τελέσθηκε  Μνημόσυνο,  για την αείμνηστη Αθηνά,  μεγάλη Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως,  της  γνωστής οικογενείας, και επίσης μεγάλων ευεργετών Αθανασίου Μαρτίνου,  χοροστατούντος του Ποιμενάρχη μας κ. Παύλου. 

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημόσυνου, τελέσθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού ο Αγιασμός επί τη ενάρξη των εργασιών,  για τη δημιουργία μεγαλοπρεπούς πλατείας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλον, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κόκκορη και του κ. Αθανασίου Μαρτίνου, άλλων εκκλησιασθέντων που θα κοσμεί το προαύλιο του Ιερού Ναού, δωρεά του κ. Αθανασίου  Μαρτίνου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, όπου είχε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραβασίλη,  για το θέμα του Νέου  Κοιμητηρίου Γλυφάδας.  Εκεί ο Σεβασμιώτατος σε μια δίωρη συνάντηση είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ποίμνιο της Γλυφάδας για το θέμα των Κεκοιμημένων και γιατί προέβη στις ενέργειες που προέβη μαζί με τον Δήμαρχο για την δημιουργία του Νέου Κοιμητηρίου.

 Την ίδια ώρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης, με τριμελή επιτροπή Κληρικών της Μητροπόλεως Γλυφάδας (π. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, π. Σπυρίδων Παλάσκας και π. Αντώνιος Χρήστου), με πρώην Δημάρχους και νυν Συμβούλους, με την νομική υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας και πλήθος πολιτών, παρουσιάστηκαν στο Κτίριο 4, ενώπιον μονομελούς Δικαστηρίου, για να συζητήσουν και να απολογηθούν για τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έχουν καταθέσει, ελάχιστοι  κάτοικοι  της Γλυφάδα, οι οποίοι αντιδρούν,  που είναι κοντά στο Νέο Κοιμητήριο και ζητούν να μη προχωρήσει  η λειτουργία του. Και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους και περιμένουν πλέον την απόφαση εντός τριών-τεσσάρων ημερών. 


π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή