Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Προσκύνημα Κατηχητών και Κατηχητριών Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένη και Βάρης εις την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Εσεξ Λονδίνου.




   Την Παρασκευή 30/9/2011 έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/10/2011 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας πραγματοποίησε προσκύνημα σε δύο Ενορίες του Λονδίνου και στην Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσεξ,  για τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας που διακόνησαν στις Ενορίες της Μητροπόλεως για το Εκκλησιαστικό έτος 2010-2011, ως ελάχιστο δείγμα αναγνωρίσεως της προσφοράς τους και ευγνωμοσύνης για την διακονία τους στα παιδιά μας όλων των ηλικιών και βαθμίδων, από Προνήπιο μέχρι Φοιτητές, Πτυχιούχους και Μεταλυκειακούς νέους και νέες των Νεανικών Συνάξεων .    

   Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος συνοδευόμενος από  3 Κληρικούς , μέλη της Επιτροπής Νεότητος : τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλος, τον π. Γεώργιο Φειδόπουλο και π. Αντώνιος Χρήστου.  

    Η πρώτη Ενορία που επισκεφθήκαμε στο Λονδίνο όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός την Παρασκευή και η Θεία Λειτουργία το Σάββατο ήταν του  Αγίου Νεκταρίου Λονδίνου  .  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο. π. Χριστόδουλος,  Εφημέριος του Ιερού Ναού πρόσφερε μαζί με το αντίδωρο ευλογία από το βαμβάκι που υπάρχει  στη Λειψανοθήκη των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου που αλλάζεται κάθε χρόνο.  Στη συνέχεια παρέθεσε πλούσιο πρωινό   για όλους.
   Το απόγευμα του Σαββάτου ο Εσπερινός τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Μετά τον Εσπερινό μεταβήκαμε στο Επισκοπείο του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου όπου μας υποδέχθηκε με πολύ χαρά και καλοσύνη, βγαίνοντας μάλιστα ο ίδιος στην είσοδο των Γραφείων της Αρχιεπισκοπής. Αφού ψάλαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο  μερικά τροπάρια ο Αρχιεπίσκοπος μας καλωσόρισε στη Αρχιεπισκοπή του. Μας πρόσφερε ευλογίες από  βιβλία, καθώς και ένα πλούσιο κέρασμα. Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την έμπρακτη αγάπη του Αρχιεπισκόπου. Τόνισε ότι θεωρήσαμε αυτή την συνάντηση, επιβεβλημένο καθήκον για να πάρουμε την ευχή του ως Ποιμενάρχη αυτής της χώρας και Αρχιεπισκοπής.   

   Την Κυριακή 2/10/2011, αναχωρήσαμε  για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου,  στην περιοχή Εssex της Ανατολικής Αγγλίας, οποία ιδρύθηκε το 1959, από τον Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Σαχάρωφ, μαθητή και υποτακτικό του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.  Εκεί μας υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Κάλλιστος με την σεβαστή ανδρική και γυναικεία αδελφότητα. Μετά την τέλεση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσιο φαγητό στη τράπεζα της Ιεράς Μονής για όλους τους Εκκλησιαζομένους. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Ιεράς   Μονής και προσκύνημα στο τάφο του κτήτορα π. Σοφρωνίου που βρίσκετε σε κτύπτη όπου τελέσαμε Τρισάγιο. Φεύγοντας Το απόγευμα πριν αναχωρήσουμε από την Ιερά Μονή για το αεροδρόμιο, 4 οι μοναχοί μας είχαν ευλογίες υλικές και πνευματικές δίνοντάς μας, βιβλία εικόνες , dvd και κέρασμα. O Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο προσωπικά για την αβραμιαία πραγματικά φιλοξενία!

  Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από τα προσκυνήματα είχαμε την ευκαιρία να δούμε έστω και από το λεωφορείο τα αξιοθέατα του Λονδίνου.   

   Και οι 76 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, δοξολογήσαμε τον Θεό για τις ευλογίες που ζήσαμε στο τριήμερο αυτό ταξίδι. Φυσικά και το γεγονός ότι πήγαμε και επιστρέψαμε όλοι γεροί! Οι κατηχητές και οι κατηχήτριες όταν έφτασαν στην πατρίδα παραλαμβάνοντας τις αποσκευές τους, πήραν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη τους και ανανέωσαν τα ραντεβού τους για τις 9 Οκτωβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου είναι και η 1η επίσημη Σύναξη για το εκκλησιαστικό έτος 2011-2012 με την επίδοση των Ενταλτηρίων από τον Μητροπολίτη.

   Τέλος να αναφέρουμε ότι από την 1 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης μας είναι Μέλος της Διαρκής Ιεράς Συνόδου και μάλιστα δεύτερος μετά τον Αντιπρόεδρο στην τάξη.  Συμμετέχει σε διαφορές επιτροπές και  στις 3/10 το πρωί παρέστει στον Αγιασμό της νέας περιόδου του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ Ιερώνυμος.
  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τον Αγιασμό για την έναρξη των Μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, η οποία είναι αναγνωρισμένη επίσημα, από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει περίπου 100 σπουδαστές με πολύ χαμηλά δίδακτρα και οι περισσότεροι φοιτούν εντελώς δωρεάν.
  Φυσικά από την Τρίτη 4-7/10/2011 μετέχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

                         Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή