Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος τίμησε την μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου –Άλλες δραστηριότητες του.



  Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου κάθε έτους,  η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Κάθε τέτοια μέρα ήταν και τα ονομαστήρια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Γι’ αυτό τον λόγο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, τελέσθηκε Θ. Λειτουργία μετά Ιερού Μνημοσύνου, δεόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου.  

 Εν συνεχεία  ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του Χριστόδουλο Σαμαρά, επισκέφθηκαν το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και προσευχήθηκαν τα δέοντα, ως ελάχειστο δείγμα απείρου ευγνομωσύνης στον Μέγα Πρωθιεράρχη Χριστόδουλο, για όσα προσέφερε στην Ελλαδική Εκκλησία και ιδιαιτέρως στην Ι. Μ. Γλυφάδας. Ας είναι αιωνία και αγήρως  η μνήμη Αυτού!

   Στις 18 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους, στον Εκκλησιαστικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ » της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά τον Αγιασμό συνομίλησε με τα παιδιά και τους πρόσφερε διάφορες  ευλογίες και κεράσματα.
   Τέλος ο Μητροπολίτης μας, αναχωρεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου για Βιέννη, για να παραστεί και συμμετάσχει στην Εξόδιο  Ακολουθία του Αοιδίμου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κυρού Μιχαήλ, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλήσίας τα Ελλάδος και τον Πρόεδρό της, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.    

                              Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή