Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΟ Κ.Α.Α.Π. ΒΟΥΛΑΣ.




 Το  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη στις 25 και 26 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. Τα παιδιά, η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές του ιδρύματος, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή,  κατέκλυσαν το Εκκλησάκι για να λατρεύσουν τον Τριαδικό μας Θεό και. να τιμήσουν   τον Προστάτη και Έφορό τους  Άγιο Στυλιανό.

  Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας και επί χρόνια Υπεύθυνο Εφημέριο του Κ.Α.Α.Π.Β. και από τον π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και σημερινό Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος.  

  Στην ομιλία του ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου και τόνισε ότι ο Άγιος Στυλιανός είναι Προστάτης των παιδιών και τα παιδιά του Ιδρύματος να μη διστάσουν να θεωρούν ότι το παιδί που κρατάει ο Άγιος στην Εικόνα του, ότι είναι και ο εαυτός τους εκεί και ο Άγιος συνεχώς δέεται στον Θεό για εκείνα. Έκλεισε την ομιλία του με ευχαριστίες για όλους όσους συνετέλεσαν στην προετοιμασία της φετινής Πανηγύρεως και ευχήθηκε να έχουν τις ευλογίες Του Θεού.

   Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2011, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη, του π. Αντωνίου Χρήστου, του Ιεροδιακόνου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας π. Δημητρίου Σαμαρά και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου.

Στο κήρυγμά του ο π. Ματθαίος,  αναφέρθηκε σε περιστατικά από το βίο και την διδασκαλία του Αγίου Στυλιανού. Τόνισε ότι τα παιδιά έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά: την απλότητα, την ακακία και την  καθαρότητα τα οποία είναι κοινά χαρακτηριστικά και στην αγιότητα. Άρα στα πρόσωπα όλων των παιδιών εικονίζεται και η αγιότητα που πρέπει να αποκτήσουμε οι ορθόδοξοι Χριστιανοί, ιδιαίτερα εμείς οι ενήλικες, αρκεί να βάλουμε προτεραιότητα τον Χριστό στην ζωή μας όπως και ο Άγιος Στυλιανός, για να αποκτήσει και πάλι νόημα και να υπερβούμε κάθε κρίση, πνευματική και οικονομική.  

  Μετά την Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Αρτοκλασία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο για όλα όσα είπε και για όσα προσφέρει με την ομάδα του στο Ίδρυμα, αλλά και γιατί φροντίζει κάθε χρόνο να έρχεται και να λειτουργεί στη μνήμη του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμισε την φράση του π. Ματθαίου ότι η αγιότητα είναι στο πρόσωπο των παιδιών καθώς μας το δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός που μας τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σαν αυτά για να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του Θεού. Ευχαρίστησε όλους όσους εργάζονται για τα παιδιά μας, «τα αγγελουδάκια μας», όπως τα αποκάλεσε, είτε εθελοντικώς είτε επαγγελματικώς : την  Διοικήτρια κ. Ευαγγελία Χαλβαζά για την άριστη συνεργασία, την κ. Ψιλάκη, πρόεδρο των Φίλων του ΠΙΚΠΑ, και τα μέλη του Συλλόγου για όσα κάνουν για το  Ίδρυμα.

Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές και τις εθελόντριες, αλλά και τους εργαζομένους που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση. Δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο τους, τόνισε, και χρειάζονται φώτιση και δύναμη από τον Θεό όπως και πολλά ψυχικά αποθέματα. Μετά το τέλος της Αρτοκλασίας και της Απολύσεως της Θ. Λειτουργίας μοιράστηκε το αντίδωρο από τον π. Ματθαίο , ο ευλογημένος Άρτος και από ένα εικονάκι από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου.

Μετά τη Θεία Μετάληψη, την απόλυση και την διανομή του Αντιδώρου και του Άρτου, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, μετέβη στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ιδρύματος, όπου παρατέθηκε πρωϊνό από την Διοίκηση του ιδρύματος. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθεί από την Διοικήτρια, την Διευθύνουσα και τους άμεσους συνεργάτες τους  για τα τρέχοντα προβλήματα,  τις αυξημένες ανάγκες του Ιδρύματος που πλέον έχει και την ευθύνη της διοικήσεως στο αντίστοιχο Ίδρυμα του Σκαραμαγκά Αττικής, καθώς και για το σχεδιασμό των Εορταστικών Εκδηλώσεων  τω Χριστουγέννων. Υποσχέθηκε έμπρακτη βοήθεια από μεριάς Ιεράς Μητροπόλεως σε ότι  χρειαστεί το Ίδρυμα για το καλό των παιδιών. Υπενθήμησε   ο Μητροπολίτης ότι ο π. Αντώνιος Χρήστου, αποτελεί τον άμεσο σύνδεσμο και εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ίδρυμα και να μη διστάζουν να τον ενημερώνουν και να επικοινωνούν μαζί του για οτιδήποτε χρειάζονται και αυτός με την σειρά του θα ενημερώνει την Μητρόπολη για την άμεση επίλυση του προβλήματος.



Μετά τη λήξης της συναντήσεως,  ο Μητροπολίτης τους χαιρέτισε όλους προσωπικά και αναχώρησε για το γηροκομείο Ταμπακάκη στη Γλυφάδα, για να επισκεφθεί και συναντήσει τον Γέρων Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Παύλο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) , όπου διαμένει και νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα εκεί.  

       π. Αντώνιος Χρήστου
Εφήμεριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος
& Υπεύθυνος Ιερεύς Κ.Α.Α.Π. Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή