Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το Άγιο Δωδεκαήμερο στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.


Με κατάνυξη, απλότητα αλλά και  λαμπρότητα πέρασαν οι περισσότερες, Άγιες μέρες του Δωδεκαημέρου για την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της κ. Παύλος τις τελευταίες μέρες του 2011 έκανε τα εξής :
 Την Παραμονή των Χριστουγέννων, άκουσε τα κάλαντα στο κελί  του στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,

από παιδιά και εφήβους από διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Επαρχίας του.

  
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας, όπου διαβάστηκε και το μήνυμα του «για τη Μητρόπολη των Εορτών», σε όλους τους Ιερούς Ναού του Ποιμνίου του . (http://www.im-glyfadas.gr/04/2011/20111219.asp)


  Την τελευταία μέρα του χρόνου, 31 Δεκεμβρίου 2011 το μεσημέρι, βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας,  όπου κάθε χρόνο παρατίθεται γεύμα από π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο και την ομάδα των εθελοντών του Ιδρύματος, για τους Συνοδούς των Ασθενών οι οποίοι είναι βαρύτερα περιστατικά και δεν κατάφεραν να πάρουν εξιτήριο για τις εορτές.

Η Ιερά Μητρόπολη τιμά αυτούς τους αφανείς Ήρωες με αυτό το γεύμα, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι οι συνοδοί  δοκιμάζονται διπλά α) έχοντας τη στεναχώρια και την φροντίδα για την κατάσταση των οικείων τους (οι οποίοι ασθενείς, πολλές φορές οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ακριβώς την κατάσταση που βρίσκονται) και β) Προσωπικά βρίσκονται μακριά από την υπόλοιπη οικογένειά τους και τις δικές τους προσωπικές φροντίδες. Ο Σεβασμιώτατος εκτός από το γεύμα, έδωσε πολλές ευλογίες εις ανάμνηση του γεύματος, με την ευχή το 2012 να είναι καλύτερο και να τους βρει στα σπιτικά τους.

    Την Πρωτοχρονιά, ο Σεβασμιώτατος, λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Αντί κηρύγματος διαβάστηκε το Εόρτιο Μήνυμα του Μητροπολίτου για την πρώτη του έτους (http://www.im-glyfadas.gr/04/2011/20110101.asp). Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας,  τελέσθηκε και η δοξολογία για την Αρχή του Νέου Έτους και μετά ευλογήθηκε και κόπηκε η Βασιλόπιτα του Ιερού Καθεδρικού Ναού και δόθηκε ευλογία στον κόσμο μαζί με το αντίδωρο.

Στη συνέχεια μαζί με τους Ιερείς και τους Διακόνους, μετέβηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Γλυφάδας παρουσία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλών εργαζομένων, όπου ευλογήθηκε και κόπηκε η αντίστοιχη Βασιλόπιτα του Δήμου.

Τώρα απομένει ο εορτασμός της  εορτής των Θεοφανείων, όπου την παραμονή της Εορτής, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως  θα τελεστεί ο Όρθρος και ακολούθως,  οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, μετά Εσπερινού, Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού. Στη συνέχεια οι Ιερείς θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων όχι αδιάκριτα, αλλά κατόπιν σχετικής δηλώσεως από τους Ενορίτες. 
Ανήμερα της εορτής, στις ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, γύρω στις 10.30 θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και εν συνεχεία  θα εκκινήσει η Λιτανεία προς την παραλία της Γλυφάδας, όπου θα γίνει η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των  υδάτων, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων, Διακόνων, στρατιωτικών αγημάτων, της Δημοτικής αρχής, πολλών επισήμων και πλήθος κόσμου και λαού.

                         π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή