Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γκριγκόρι Πέρελμαν. Εκπληκτικός!‏


Grigori Yakovlevich Perelman is buying milk and bread in a supermarket in Saint Peterburg
00:01:20
Προστέθηκε στις 25/3/2010
73.461 προβολές
Στην εποχή που ζούμε, της κατανάλωσης και της μέχρι τώρα οικονομικής τάχα ευημερίας...
άντε οι νεκροί να καταλάβουν τους ζωντανούς... 
 ________________
 
Το όνομά του είναι Γκριγκόρι Πέρελμαν, είναι 44 χρόνων και είναι από τη Ρωσία. Έχει χαρακτηριστεί από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως ο ευφυέστερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αφού κατάφερε να λύσει ένα από τα δυσκολότερα μαθηματικά προβλήματα όλων των εποχών, την περίφημη «Υπόθεση Πουανκαρέ». Ο 44χρονος Ρώσος επιστήμονας απέδειξε με μαθηματικό τύπο το πότε ένα συμπαγές αντικείμενο είναι τοπολογικά ισοδύναμο με μία σφαίρα. Η Υπόθεση Πουανκαρέ αποτελούσε ένα από τα επτά μεγάλα μαθηματικά προβλήματα που παρέμεναν άλυτα έως και την αρχή του αιώνα μας. Το 2002 ο Πέρελμαν απέδειξε τη λύση της «Υπόθεσης Πουανκαρέ», η οποία είχε διατυπωθεί το 1904 από τον ομώνυμο Γάλλο μαθηματικό. Το μαθηματικό πρόβλημα ήταν τόσο περίπλοκο, ώστε κορυφαίοι μαθηματικοί χρειάστηκε να εργαστούν επί τέσσερα χρόνια για να ελέγξουν την εγκυρότητα της 500σέλιδης (!) απόδειξης του Πέρελμαν. Η επιβεβαίωση της λύσης του γρίφου βρίσκει εφαρμογή στον ορισμό του χώρου, αλλά και στην κατανόηση του σχήματος του σύμπαντος.

Το 2006 απονεμήθηκε στον Πέρελμαν το βραβείο Φιλντς, ανάλογο του βραβείου Νόμπελ. Ο Ρώσος επιστήμονας άφησε τους πάντες άναυδους όταν αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο που το συνόδευε. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα και η δόξα. Δεν θέλω να με επιδεικνύουν λες και είμαι κανένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Όχι μόνο δεν είμαι ήρωας των μαθηματικών, αμφιβάλλω κιόλας αν είμαι καν τόσο καλός μαθηματικός». Αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, εξηγώντας πως δεν τον συγκινούσαν πλέον τα μαθηματικά.

Ο εξαίρετος επιστήμονας παραμένει άνεργος μέχρι σήμερα και ζει σε ένα φτωχικό διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του. Η φτωχική ζωή που επέλεξε να ζει θα μπορούσε να αλλάξει σήμερα, όταν το Ινστιτούτο Μαθηματικών Κλέι αποφάσισε να του απονείμει το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επειδή έλυσε ένα από τα «επτά προβλήματα της χιλιετίας». Ο Πέρελμαν κατέπληξε εκ νέου τους πάντες με την απόφασή του να αρνηθεί το βραβείο. Έξω από το σπίτι του έχει δημιουργηθεί ένα στρατόπεδο από δημοσιογράφους, από τους οποίους ο Πέρελμαν καταφέρνει συνήθως να ξεφεύγει. Μια μέρα ένας ρεπόρτερ τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά ο 44χρονος επιστήμονας του ζήτησε να μην τον ενοχλεί γιατί εκείνη την ώρα μάζευε μανιτάρια.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ορδές προέδρων μη κυβερνητικών οργανώσεων πιέζουν τον Πέρελμαν να αποδεχτεί το βραβείο και να δωρίσει τα χρήματα στους συλλόγους που αυτοί εκπροσωπούν. Οργανώσεις για την προστασία των παιδιών, κοινωφελή ιδρύματα, ακόμη και το τοπικό Κομμoυνιστικό Κόμμα ζητησε να δοθούν τα χρήματα για τη συντήρηση του μαυσωλείου του Λένιν. Τα αιτήματα δεν έχουν τελειωμό, όμως ο Πέρελμαν δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να διανοηθούν πώς είναι δυνατόν κάποιος να αρνείται ένα τέτοιο έπαθλο, όπως δεν μπορούν να καταλάβουν και τη λύση του γρίφου του Πουανκαρέ. Την ίδια στιγμή όμως αναρωτιέται κανείς αν ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους έχει βρει τη φόρμουλα της ευτυχίας πέρα από τα χρήματα, τη δόξα και την πολυτέλεια.
 
KAI:
 
 
 
 
 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΡΕΛΟ...
 ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΡΕΛΟΙ
ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ:
<<Δεν θέλω ούτε την ζωήν χωρίς το Χριστό, ούτε την ευτυχία χωρίς τον Χριστό, ούτε την αλήθεια χωρίς τον Χριστό, ούτε την δικαιοσύνη χωρίς τον Χριστό, ούτε την αγάπη χωρίς τον Χριστό, ούτε τον Παράδεισο χωρίς το Χριστό, ούτε την αιωνιότητα χωρίς τον Χριστό, ούτε τον Θεό χωρίς τον Χριστό! Γιατί και ο Θεός, αν δεν είναι Χριστός, είναι κόλαση!... >>
Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Σέρβος (1894-1979) Γεννήθηκε και κοιμήθηκε 25η Μαρτίου!. Σπούδασε σε Σερβία, Ρωσία, Ελλάδα. Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Βελιγράδι. Φυλακίσθηκε, διώχθηκε. Γνώριζε πολύ καλά την παλαιοσλαβική, την αρχαιοελληνική, την λατινική, την ρωσική, την νεοελληνική, την αγγλική, την γερμανι­κή και την γαλλική. Έλεγε, όποιος δεν γνωρίζει Ελληνικά, δεν πρέπει να θεολογεί!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή