Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι Μητροπολίτες Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, «συμμαχούν» ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια.



 Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, υποδέχθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αντάλλαξαν τον ασπασμό της Αγάπης. Ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας βρέθηκε στην Ελλάδα ως επικεφαλής κλιμακίου από την Μητρόπολή του στη Κύπρο, με  προσφορά αγάπης προς το δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό από την οικονομική κρίση. Μία από της Μητροπόλεις για την οποία συγκεντρώθηκαν τρόφιμα (κυρίως κοτόπουλα)  ήταν και η Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β, & Β. για τις ανάγκες των συσσιτίων της.

 Οι δύο Μητροπολίτες από το  Αεροδρόμιο μετέβησαν στον Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος και οι δύο Εφημέριου του Ναού, ο Προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος και ο Σταυροφόρος Οικονόμος Σπυρίδων Παλάσκας.  

  Ο Πανιερώτατος κ. Ησαΐας συνόδευσε προσωπικά και ο Ποιμενάρχης της Γλυφάδας κ. Παύλος παρέλαβε αυτοπροσώπως, τους καρπούς του εράνου που διεξήχθη τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Μητρόπολη Ταμασού.  Ο  χρηματικός έρανο,  μετετράπη σε προσφορές σε είδη α’ ανάγκης και αγοράστηκαν τόνοι κρέατος προς στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Ένα   τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας ήρθε στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας ως  Μητρόπολη του λεκανοπεδίου Αττικής.  

 Οι δύο Μητροπολίτες επέβλεψαν προσωπικά την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Εισοδίων Τερψιθέας Γλυφάδας  και ξεναγήθηκαν στους χώρους του συσσιτίου, δίνοντας την ευχή τους στους εθελοντές και τις εθελόντριες που διακονούν το έργο της έμπρακτης αγάπης προς τον πλησίον. Στο Γραφείο του Ναού οι δύο Μητροπολίτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για άλλα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής. Εκεί ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Ησαΐα και στο πρόσωπό του, όλο το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεώς του, για την τόσο πολύτιμη βοήθειά τους, στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς. 

  Αφού ολοκληρώθηκε η παράδοση της ποσότητας των κρεάτων, που ήταν προορισμένη για την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, οι Μητροπολίτες ασπάστηκαν και αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό, ο κ. Ησαΐας για τις άλλες Μητροπόλεις του Λεκανοπεδίου, ενώ ο κ. Παύλος για τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή