Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

O Μητροπολίτης Γλυφάδας κοντά σε νέους της Μητροπόλεώς του.




Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, είναι η ημέρα μνήμης του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. βρέθηκε σε σπίτι Κληρικού της  Μητροπόλεώς του, ο οποίος είχε τα ονομαστήριά του, αυτή την ημέρα.

  Εκτός από τις ευχές και την ευλογία που έδωσε, στον εορτάζοντα Ιερέα, στους οικείους του και σε όλους τους προσκεκλημένους (κυρίως νέους) από την Μητρόπολή του,  είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, πολλά  θέματα της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Η συζήτηση κινήθηκε από τη φυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ και του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, μέχρι την στάση της Εκκλησίας για την κρίση της πατρίδος μας, αλλά και σε γενικότερα πνευματικά θέματα.

 Σε ερώτηση νέου γιατί ο Θεός επιτρέπει να γίνονται αυτές οι δυσκολίες στην πατρίδα μας, ο Σεβασμιώτατος απάντησε «ότι φταίμε και εμείς οι υποτιθέμενοι πιστοί, που απομακρυνθήκαμε από το θέλημα Του Θεού». Στο θέμα του γέροντος Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την γενικότερη δίωξη της Εκκλησίας, από κέντρα όχι και τόσο διαφανή, που θέλουν το διασυρμό της Εκκλησίας και των εκπροσώπων της, για την επίτευξη ιδιοτελών σκοπών. Υπεραμύνθηκε την στάση της ΔΙΣ για το θέμα του Γέροντος Εφραίμ και τόνισε ότι η προσευχή είναι το καλύτερο εφόδιο κάθε πιστού, σε κάθε δοκιμασία και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον γέροντα που δοκιμάζεται!  

  Επί δύο ώρες που έμεινε ο Σεβασμιώτατος στην οικία του Κληρικού του,  δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και έδωσε απαντήσεις άμεσες που συγκίνησαν κάθε νεανική ψυχή που τον άκουσε και τον συναναστρεφόταν, αυτή τη βραδιά.

  Φεύγοντας ο Ποιμενάρχης κ. Παύλος, δεσμεύθηκε ότι θα δει και θα συζητήσει πάλι με τα παιδιά σε προσεχή σύναξη στο κοντινό μέλλον, στη νεανική σύναξη της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου  συχνάζουν. Οι νέοι το χάρηκαν πολλοί και έλαβαν την ευχή του, βγάζοντας και αναμνηστική φωτογραφία με τον Ποιμενάρχη τους.

π. Αντώνιος Χρήστου

Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή