Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΙΣΚΕ: Πλεονασματικό το Ταμείο Πρόνοιας των Κληρικών (ierovima.gr).

Πραγματοποιήθηκε χθες, η προγραμματισμένη Γ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε ), εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Ιερού Συνδέσμου. Μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής είπε χαρακτηριστικά, πως τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, όπως η ένταξη των Κληρικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο και τα προβλήματα που αφορούν τους Κληρικούς εκπαιδευτικούς, βρίσκονται σε δυσαρμονία, με την γενική κατάρρευση όλων γύρω μας. Κεκτημένα πολλών ετών κινδυνεύουν σήμερα να χαθούν κάτω από το βάρος των εξελίξεων που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ανέφερε ένα αρκετά μεγάλο απόσπασμα από την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλου προς την Ιερά Σύνοδο, στο οποίο, όπως είπε, αποτυπώνονται με κρυστάλλινο λόγο τα τεκταινόμενα γύρω μας και τα οποία εν πολλοίς οδήγησαν την πατρίδα μας σ` αυτήν την κατάσταση.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Χίου και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό των μελών του αδελφού Συνδέσμου και ο οποίος εξέφρασε την απορία του, για την μην προσέλευση των μελών του ΙΣΚΕ που διαμένουν τουλάχιστον στο Λεκανοπέδιο, την στιγμή που προσέρχονται μέλη από ακριτικές περιοχές. Ευχήθηκε παράλληλα να δώσει ο Θεός λύση στα προβλήματα που μαστίζουν σήμερα την πατρίδα μας.
Μετά την ανάγνωση του Πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρεσβύτερο Βασίλειο Χαρίσκο, ο Ταμίας του Ι.Σ.Κ.Ε Πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης παρουσίασε τον Απολογισμό και Προϋπολογισμό, παρελθόντος και τρέχοντος έτους αντίστοιχα και οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γ.Σ.
Η Διευθύντρια του Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε. κα Αικατερίνα Πατσιά έδωσε μια ευχάριστη νότα παρουσιάζοντας την κατάσταση του Ταμείου μας, αφού για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το Ταμείο παρουσίασε πλεονασματικό ισολογισμό.Αυτό κατά την κα Πατσιά οφείλεται στην καλή συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, και τόνισε πως η κατάσταση θα ήταν ακόμα καλλίτερη εάν δεν υπήρχαν περιπτώσεις Κληρικών οι οποίοι δεν Κληρικοσημαίνουν, παραβαίνοντας τους κανονισμούς και τον νόμο. Σ` αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση ελεγκτικού μηχανισμού για την αποφυγή των παραβάσεων. Επίσης η Διευθύντρια του Ταμείου ενημέρωσε πως συνεχίζεται η δράση των κακοποιών οι οποίοι απομυζούν χρηματικά ποσά από συνταξιούχους , εν ενεργεία Κληρικούς, ακόμα και από Ιερές Μονές, για να τους παρέχουν το εφάπαξ, που δήθεν τους αναλογεί. Σ` αυτή την περίπτωση αυτό το οποίο θεωρείται αναγκαίο να γίνει άμεσα, είναι η ενημέρωση εκ μέρους των Ιερών Μητροπόλεων, όλων των ενεργεία και συνταξιούχων Κληρικών, αλλά και των Ιερών Μονών, για την δράση των κακοποιών αυτών.
Ο εκπρόσωπος τύπου και μέλος του Δ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, έθεσε σε αδρές γραμμές, τα υπέρ και τα κατά της ένταξης των Κληρικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο, σύμφωνα με τον νόμο 4024 του 2011 Άρθρο 4 παράγραφος 7. Σε ένσταση Κληρικών ότι έγιναν περικοπές, τόνισε πως οι περικοπές θα εγένοντο ούτως ή άλλως, αφού και σε περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι δεν ενετάχθησαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, έγιναν ανάλογες ή σε μεγαλύτερο βαθμό περικοπές. Προβληματισμοί δημιουργήθηκαν στην αναφορά του εισηγητού για τις αξιολογήσεις των Κληρικών και την προαγωγή τους από βαθμό σε άλλο μισθολογικό βαθμό. Τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν τους Κληρικούς για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.
Τελευταίος εισηγητής ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατωπόδης ο οποίος ανεφέρθη στην πορεία των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι Κληρικοί – Εκπαιδευτικοί, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους έως σήμερα. Ένσταση υπήρξε από μέλη της Γ.Σ. τα οποία ζήτησαν να επιληφθεί των θεμάτων που άπτονται των Κληρικών – Εκπαιδευτικών ο αντίστοιχος Σύνδεσμος τους.

Μία ακόμα ευχάριστη νότα στην σημερινή Γ.Σ. η παρουσία νέων κληρικών όπως αυτή του πατρός Αντωνίου Χρήστου από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδος ο οποίος εξέπληξε με τις εύστοχες ερωτήσεις και τοποθετήσεις του.
Εν κατακλείδι όλα τα μέλη της Γ.Σ. συνεφώνησαν στην αναγκαιότητα συσπείρωσης, ει δυνατόν όλων των κληρικών της πατρίδος μας, γύρω από τον Ι.Σ.Κ.Ε, για την καλλίτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα υφίστανται και που λόγω των δυσμενών συνθηκών, φαίνεται πως θα αυξηθούν. Συνεφώνησαν επίσης να εκδώσουν ψήφισμα, όπως τουλάχιστον εβδομήντα έως τώρα φορείς στην πατρίδα μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα του ΄΄ Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.΄΄

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή