Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου και Ιερά Παράκληση για τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.




  Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, στις 5.30 μ.μ. μεταφέρθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ρώσου και Ιατρού, από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας όπου φυλάσσεται  (δωρεά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, του οποίου του το είχε χαρίσει σε ταξίδι του στη Κριμαία ο Σεβασμιώτατος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος) στην Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, όπου εδώ και λίγους μήνες έχει θεσπιστεί  μηνιαία Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου, την πρώτη Τρίτη του Μήνα, στην Ενορία της Βάρκιζας, ύστερα από θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου σε ευσεβής κυρία,  ενορίτισσα της Βάρκιζας, δωρήτρια σχετικής εικόνας του Αγίου Λουκά, από προσκύνημα στην Κριμαία.

 Μετά την άφιξη και υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης  τελέστηκε  η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Λουκά του Ρώσου, από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Σταυροφόρο Οικονόμο π. Γεώργιο Γαντζό.

 Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας Πρεσβύτερο π. Αντώνιο Χρήστου,. Στο τέλος της ακολουθίας ο π. Αντώνιος κήρυξε τον Θείον Λόγο, αναφερόμενος κυρίως στο βίο του Αγίου.


  Μετά το τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, μόλις προσκύνησαν όλοι, αποχώρισε το Ιερό Λειψάνου του Αγίου Λουκά, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, πίσω προς το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιό του, όπου φυλάσσεται καθημερινώς,  της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

  Όσοι  ευσεβείς Χριστιανοί της περιοχής αλλά και από άλλα μέρη της Αττικής βρέθηκαν στη πνευματική αυτή ευκαιρία, σε συνδυασμό με τις κατανυκτικές ακολουθίες που τελέσθηκαν, πραγματικά ωφελήθηκαν πνευματικά όλοι.

            π. Αντώνιος Χρήστου

 Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή