Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ανακήρυξη αγίου Νεκταρίου [Αποκλειστικό Βίντεο]

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1961
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ free-ebooks.gr (ΠΗΓΗ και ευχαριστούμε)


Το Free-ebooks σας προσφέρει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα αυθεντικό βίντεο από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Αίγινα, στις 5 Νοεμβρίου 1961 με αφορμή την ανακήρυξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως του Επισκόπου Πενταπόλεως Νεκταρίου Κεφαλά ως Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η επίσημη ανακήρυξη έγινε με την υπ’ αριθμ. 260 Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 20 Απριλίου 1961, με την οποία καθορίστηκε ο εορτασμός της μνήμης του στις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία ο άγιος Νεκτάριος εκοιμήθη.
Σχετικά εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας η υπ’ αριθμ. 1161 Εγκύκλιος στις 30 Ιουνίου 1961, με την οποία προτρέπεται ο ορθόδοξος λαός να εορτάζει την επέτειο της μνήμης του αγίου Νεκταρίου. Η τελετή της ανακηρύξεως έγινε στην Αίγινα στις 5 Νοεμβρίου 1961 με μεγάλη λαμπρότητα και συρροή πλήθους κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι με συγκινητικές εκδηλώσεις εξέφρασαν την τιμή και τον σεβασμό τους προς τον Άγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή