Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Στον Χριστό και την Εκκλησία να εμπιστευτούμε την ζωή μας και το μέλλον μας», τόνισε ο π. Δανιήλ Ψωΐνος στην Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.



 Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν το ερώτημα : «Σε ποιον θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας;».

    Ο ομιλητής με διαλεκτικό και απλό τρόπο, διευκρίνισε ότι φυσικά η ομιλία του δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα ή τοποθετήσεις, απλά αντιστρέφει τα διλλήματα των πολιτικών..! Εμείς ως μέλη της Εκκλησίας είμαστε πάνω από κόμματα και παρατάξεις και η ζωή μας και το μέλλον μας, πρέπει να το εμπιστευτούμε στον Χριστό και την Εκκλησία του.

  Όλοι οι «σωτήρες» είπε ο π. Δανιήλ, κάτι θέλουν να πάρουν από εμάς…ενώ ο Χριστός είναι ο μόνος που έχει τρύπα χέρια από τα καρφιά και γι αυτό μόνο δίνει και προσφέρει την σωτηρία μας.

  Στη συνέχεια ο π. Δανιήλ διάβασε μία εξομολόγηση ενός νέου ανθρώπου από κάποιο χριστιανικό βιβλίο που βρήκε. Ο νέος αυτός διαπίστωσε πόσο είχε αποτύχει η ζωή του με τις επιλογές του και πόσο είχε αμβλυνθεί και αλλοτριωθεί η συνείδησή του από την μετριότητα του πνευματικού αγώνα σε τέτοιο σημείο που έκλεινε στο τέλος.. «αντί να ζητήσω τα φτερά του αετού..εγώ προτίμησα τη φτερούγα της κότας». Σιγά σιγά και πρόταση πρόταση ο π. Δανιήλ, ανέλυε τις φράσεις αυτού του νεαρού, ο οποίος αντιπροσωπεύει και το κάθε νέο της εποχής μας όπως συμπλήρωσε.

 Στη συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις , ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τον π. Δανιήλ και τον π. Αντώνιο και στις 11.00 η Σύναξη έλαβε τέλος.



                Εκ του Νεανικού τομέα του Ι.Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή