Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η Α’ Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.




  Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού. Στη συνέχεια στις 8.00 απέναντι του Ιερού Ναού, στο Συνεδριακό Κέντρο «ATTIKA CENTER» πραγματοποιήθηκε η 1η Κληρολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Καλεσμένοι από τον Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο,  σ’ αυτή την Συνέλευση ήταν  όλοι οι Κληρικοί, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, οι Ιεροψάλτες, οι Νεωκόροι, τα φιλόπτωχα Ταμεία και οι Ερανικές Επιτροπές όλων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως.

  Στην αρχή η Συνέλευση ξεκίνησε με δέηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, στο οποίο εξηγούσε τον λόγο της συγκροτήσεως της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως για πρώτη φορά στα 10 χρόνια παρουσίας της Ιεράς Μητροπόλεως (λόγω φέτος μη πραγματοποιήσεως των  συγκεντρώσεων κατά ειδικότητα διακονίας, στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς όπως στα παρελθόντα έτη) και ότι θα θεσπιστεί κάθε χρόνο να πραγματοποιείται είτε σε τακτή συνεδρία είτε σε έκτακτη.

   Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο Εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, ο οποίος έκανε σύντομες αναφορές για την διακονία μας μέσα στην Εκκλησία, μέσα από κείμενα σύγχρονων γεροντάδων όπως του π. Παϊσίου, του π. Πορφυρίου, του π. Θεοδωρόπουλου αλλά και από τον Άγιο Μαξίμοβιτς.

   Μετά το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος παρουσίασε τα βιογραφικά τριών Συνταξιούχων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οικοδομηθούν οι Ιεροί Ναοί στους οποίους διακόνησαν. Πρόκειται για τους : α) π. Μιχαήλ Περδικάκη, πρώην Εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, β) τον π. Θεόδωρο Δούρο, πρώην Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας και τον π. Σωκράτη Σταματάτο, πρώην Εφημέριο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.

  Σε κλίμα συγκινήσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους μαζί και τον κάθε έναν ξεχωριστά τους τιμωμένους Κληρικούς και τους απέδωσε την σχετική αναμνηστική πλακέτα, φιλώντας και των τριών τα χέρια! Οι τιμώμενοι κληρικοί, ομίλησαν καταλλήλως ευχαριστώντας τόσο τον Σεβασμιώτατο γι’ αυτή του την τιμητική ύψιστη τιμή της Μητροπόλεως, προς το πρόσωπό τους, όσο και όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν στο έργο τους, όταν ήταν στην ενεργό δράση.

   Μετά ακολούθησαν παρεμβάσεις, ερωτήσεις, προτάσεις και σχολιασμούς από αρκετούς συμμετέχοντες κληρικούς και λαϊκούς και έγινε ένας γόνιμος διάλογος και ένας συμπροβληματισμός ωφέλιμος για όλους. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση, εκφράζωντας την ευγνωμοσύνη του τόσο για την παρουσία τους απόψε στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, όσο και γενικότερα για την διακονία τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία.

     Στην έξοδο, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ένα βιβλίο εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως και προσφέρθηκε κέρασμα από χυμούς, καφέ και νηστίσιμα βουτήματα και γλυκίσματα.

                 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή