Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Η εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.    Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κάθε χρόνο τιμάται με λαμπρότητα και πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού και Ιατρού, καθώς πανηγυρίζει ο αφιερωμένος υπόγειος Ιερός Ναός στο όνομά του, στο Πανόραμα της Βούλας. Μάλιστα, από το 2010 ο νυν Σεβασμιώτατος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λάζαρος δώρισε τμήμα Ιερού Λειψάνου στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο και αυτός με την σειρά του το αφιέρωσε στον Ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Βούλας όπου  υπάρχει μόνιμα προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό και κάθε Τετάρτη τελείται η Ιερά Παράκλησή του.


  Φέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού, εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα ταυτόχρονα. Πλήθος κόσμου συμμετείχε τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο στην Ιερά Αγρυπνία που ακολούθησε, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το πρωί, ανήμερα της Εορτής του Αγίου.


      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Εσπερινό  όπου και ομίλησε κατάλληλα για τον Άγιο, αναφερόμενος στις εμπειρίες του από τα ταξίδια που έκανε εκεί που έζησε και έδρασε ο Άγιος και προεξήρχε της ευχαριστιακής Συνάξεως ανήμερα το πρωί.  Ομιλητής κατά την Θεία Λειτουργία ήταν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος προηγουμένως είχε τελέσει και την Ιερά Αγρυπνία το βράδυ που πέρασε.

  Στην σύντομη ομιλία του ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στο πολυτάραχο βίο του Αγίου και τον αντιπαρέβαλλε με τις δυσκολίες του σήμερα που βιώνουμε εμείς στη πατρίδα μας. Ο Άγιος δεν έμεινε στις δυσκολίες, ούτε της χρησιμοποίησε ως άλλοθι στη πνευματική του ζωή, αλλά όπως συνέχισε ο π. Αντώνιος, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία. Αν το πράξουμε στη ζωή μας και εμείς μιμούμενοι τον Άγιο, τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και το πνευματικότερο.

  Το απόγευμα στις 5.30 θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

                   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως