Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

O Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β.Β. και Β. κ. Παύλος σε συνέδριο για φυλακές στη Ρουμανία.



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία προσφέρoντας χρήσιμα συμπεράσματα στους συμμετέχοντες το Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού για Φυλακές IPCA-Europe, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Sambata de Sus της Ρουμανίας και την Ακαδημία της που εδρεύει εκεί, στους πρόποδες των Καρπαθίων , από τις 3 Ιουνίου τρ. ε. . Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν 200 σύνεδροι Κληρικοί και λαϊκοί, που διακονούν στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, από όλη τη  Ευρώπη και από όλα τα Χριστιανικά Δόγματα.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη αδεία και ευλογία της Δ.Ι.Σ, για άλλη μια φορά ήταν ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, όπου είχε την ευκαιρία, να συνεργαστεί, να ανταλλάξει εμπειρίες και να δημιουργήσει «γέφυρες επικοινωνίας» με άλλους ορθοδόξους Επισκόπους και Ιερείς που διακονούν στις φυλακές, αλλά και να δώσει μία ορθόδοξη μαρτυρία πίστεως, στους εκπροσώπους των υπολοίπων Χριστιανικών Δογμάτων της Ευρώπης.

Ο Τίτλος του φετινού συνεδρίου ήταν: «Δυναμώνοντας την ψυχή –
"Strengthening the Soul"
Ps.138:3 πολυωρήσεις με ἐν ψυχῇ μου δυνάμει σου Ψαλμ 137,3
και όπως πάντα ακολούθησε τις συνήθεις υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και περιεχομένου, δίνοντας έμφαση στην πνευματικότητα όσων διακονούν στις φυλακές. Οι εισηγήσεις και οι ομάδες εργασίας, προσπάθησαν να διερευνήσουν και να περιγράψουν με στοιχεία, τα αποτελέσματα και τις συνέπειες που δημιουργεί ή αίσθηση του εγκλεισμού στο μυαλό και την ψυχή τόσο των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων υπαλλήλων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

  Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, έγινε στη Φυλακή Codlea Romania, χωρητικότητας 1200 κρατουμένων, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους της φυλακής, υπήρχε συζήτηση και διάλογος των συνέδρων, τόσο με τους εργαζομένους όσο και με τους κρατουμένους της φυλακής. Η συγκεκριμένη φυλακή διαθέτει τον μεγαλύτερο Ναό σε φυλακή της Ρουμανίας, όπου εγκαινιάστηκε το 1995 από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο.

Στα Εγκαίνια ήταν παρών ο Ποιμενάρχης μας, ως Αρχιμανδρίτης τότε προσκεκλημένος του τότε Πατριάρχη και του ΙPCA ως ομιλητής στους επιμορφωτικό σεμινάριο των πρώτων 45 Ιερέων της Ρουμανίας που θα διακονούσαν σε φυλακές. Να σημειωθεί ότι και τα 42 Σωφρονιστικά Καταστήματα της Ρουμανίας με 23000 κρατουμένους, διαθέτουν Ιερό Ορθόδοξο Ναό και Υπεύθυνο Ιερέα και αντίστοιχα Μουσεία.  

                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή