Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Χειροτονία και Χειροθεσία νέου Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο.


 Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.  κ. Παύλος, ιερούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτοκού Καραπάνου Γλυφάδας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Αρχιδιακόνου και Μοναχού π.  Χριστοδούλου Σαμαρά, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας έλαβε από τον Ποιμενάρχη μας, το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ο π. Χριστόδουλος υπηρέτησε κοντά στο Σεβασμιώτατο όλη την διάρκεια της Ιεροδιακονίας του και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας.

  Ο νεοχειροτονούμενος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε ότι σήμερα εκπληρώνεται ένα όνειρο ζωής, καθώς καταξιώνεται ιδιαίτερα από σήμερα με τα γήινα χέρια του να αγγίζει και να μεταδίδει το ίδιο το Σώμα και το Αίμα Του Κυρίου μας! Στη συνέχεια έκανε μερικές συγκριτικές αναφορές μεταξύ του αξιώματος της ιερωσύνης σε αντιπαραβολή με τα κοσμικά αξιώματα, ότι δηλαδή η ιερωσύνη διακονεί, ενώ η κοσμική εξουσία εξουσιάζει τους ανθρώπους κ.α.


  Στο τέλος της ομιλίας του ο π. Χριστόδουλος έκλεισε με ευχαριστίες προς τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και τις πολύτιμες λειτουργικές και ποιμαντικές εμπειρίες που αποκόμισε κοντά του όλα αυτά τα χρόνια. Τον Πρωτοσύγκελο π. Αλέξιο Ψωΐνο, τον πνευματικό του και Καθηγούμενο π. Κλαύδιο Καλαρά για την σοφή καθοδήγησή του, όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που ήρθαν σήμερα για τη χειροτονία του, τους κατά σάρκα γονείς του, αλλά και όλους όσους θα ήθελαν να είναι σωματικώς και δεν μπόρεσαν.    


Ο Σεβασμιώτατος με τη σειρά του, στην ομιλία του απευθυνόμενος στο χειροτονούμενο τόνισε το ύψος της Ιερωσύνης αλλά και του Μοναχισμού, κάνοντας αναφορές μέσα από το βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, τονίζοντας ιδιαιτέρως την αρετή της ταπεινοφροσύνης.

  Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, υπογράμμισε και επισήμανε τις αρετές και το ζήλο του έδειξε ο π. Χριστόδουλος κατά την διάρκεια της Αρχιδιακονίας του και του ευχήθηκε να έχει τη βοήθεια του Θεού ανάλογη και καλύτερη πορεία και στην ιερατική του πλέον πορεία. Τόνισε ότι αν και μένει πολύ κοντά στην Ιερά Μονή, από την στιγμή της χειροθεσίας του σε Μοναχό προτίμησε να εγκαταβιώσει στην Ιερά Μονή κάτι σπάνιο στις μέρες μας στις αστικές Μητροπόλεις όπως την δικιά μας.

   Μετά την τέλεση της Χειροτονίας και την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέβει άμεσα στη τέλεση της χειροθεσίας με το Οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον π. Χριστόδουλο, γνωρίζοντας όπως είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα καβαλήσει το καλάμι, αλλά με τη προσδοκία ότι θα αναγνωρίσει περισσότερο την ευθύνη της ιερατικής του αποστολής.

  Το αντίδωρο όπως συνηθίζεται μοίρασε ο νέος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς μας και δέχθηκε τις ευχές από κλήρο και το λαό.

  Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος το βράδυ της ίδιας ημέρας, χοροστάτησε στον Εσπερινό και στο Μεγάλο Παρακλητικό κανόνα στην Ενορία του Αγίου Παύλου-Αγίου Δημητρίου Άνω Γλυφάδας, όπου μίλησε κατάλληλα για το πρόσωπο της Παναγίας μας.

                   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή