Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.



Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β., το Πάσχα του Καλοκαιριού, η εορτή της Κοιμήσεως Θεοτόκου  εορτάζεται με πάσα λαμπρότητα  καθώς πανηγυρίζουν οι εξής 4 Ενοριακοί Ναοί : α) Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, β) Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, γ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και δ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης. Αν επίσης αναλογιστούμε ότι εκτός από αυτούς τους Θεομητορικούς Ναούς, άλλοι 3 Ενοριακοί Ναοί είναι αφιερωμένοι στο πρόσωπο της Παναγίας μας, τότε το 1/3 συνολικά των Ενοριών της Μητροπόλεως τιμούνται ιδιαιτέρως στις εορτές της Παναγίας μας. Φέτος περισσότερο από άλλες φορές χιλιάδες κόσμος κατέκλεισαν όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως τόσο στον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

 Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος συμμετείχε όπως κάθε χρόνο και στις 4 Ιερές Πανηγύρεις των Ενοριών που εορτάζουν στις 15 Αυγούστου, κατά το εξής πρόγραμμα :

 Την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, χοροστάτησε στον Εσπερινό και της τελευταίας Ιεράς Παρακλήσεως, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, όπου στο τέλος ομίλησε καταλλήλως για την Παναγία μας.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2012,  παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε στον  Πανηγυρικό  Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας. Κατά την τέλεση του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, ψάλθηκαν   τα Εγκώμια της Παναγίας. Ομιλητής της ημέρας ήταν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος.

 Ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. Εκεί, όπως και σε όλες της Ενορίες της Μητροπόλεώς μας, διαβάστηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου ψάλθηκαν και τα Εγκώμια της Παναγίας μας. Στο τέλος του Εσπερινού, πριν την απόλυση,  ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα για το πρόσωπο της Παναγίας μας, προτρέποντας τον κόσμο να επικαλείται συνεχώς και αδιαλείπτως το πρόσωπο της Θεοτόκου, γιατί έχει μεγάλη παρησία στον Υιό και Θεό της. Αναρωτήθηκε τι άλλο να προσθέσει θεολογικά για την Παναγία ο Ποιμενάρχης μας, καθώς η υμνολογία όλων αυτών των ημερών ήταν σαφής και αναλυτική . Ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών την Παναγία μας, να βάλει το Χέρι Του, ώστε η οικονομική κρίση που είναι απόρροια της πνευματικής κρίσεως και γενικότερα οι δυσκολίες της πατρίδος  και του λαού μας, να υπερκεραστούν σύντομα.

   Στο τέλος της ομιλίας του  παρουσίασε στο Εκκλησίασμα επισήμως τον νέον Εφημέριο της Ενορίας π. Χριστόδουλο Σαμαρά, που χειροτονήθηκε στο 2ο βαθμό της Ιερωσύνης και χειροτοθετήθηκε Αρχιμανδρίτης, μόλις την περασμένη  Κυριακή 12 Αυγούστου. Όλο το Εκκλησίασμα βροντοφώναξε τα  Άξιος και καλωσόρισε με το καλύτερο τρόπο τον νέο Εφημέριο της Ενορίας του. Μετά το τέλος της Ακολουθίας μοιράστηκε ο ευλογημένος Άρτος και από ένα βιβλίο ως ευλογία από το χέρι του Σεβασμιωτάτου.


                                                                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή