Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.   Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τον Αύγουστο, εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. καθώς πανηγυρίζει ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας στη πλατεία της Βούλας.

 Την Τρίτη 28 Αυγούστου, Παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικώς Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και τη συμμετοχή επίσης πολλών Ιερέων καθώς και πλήθος κόσμου ενοριτών αλλά και προσκυνητών.

   Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Τίμιο Πρόδρομο, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι αν η δράση του ήταν στην εποχή μας, θα τον είχαν όπως και στην εποχή του στο περιθώριο, γιατί θα τον θεωρούσαν φανατικό ή ζηλωτή ή απόλυτο και ο έλεγχος προς στον Ηρώδη...σήμερα θα θεωρούταν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ο έλεγχος του Βαπτιστού αυθαίρετος και καταχρηστικός. 

   Στην Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π Γεώργιο για όσα ωραία μας είπε και υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του, ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος μαρτύρησε για την αλήθεια.  Η αλήθεια για την Εκκλησία ταυτίζεται με τον ίδιο τον Χριστό. Σήμερα αναρωτήθηκε λέμε την αλήθεια και αγωνιζόμαστε στη ζωή μας γι αυτήν; Ιδιαίτερα οι άρχοντες που κρατούν δημόσιες θέσεις λένε την αλήθεια στο λαό; Μήπως άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα μετά και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο κόσμος στις στοιχειώδεις ανάγκες του;  Όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν ακούγοντας τον Άγιο Ιώαννη που έλεγε να μετανοούμε γιατί πλησιάζει η Βασιλεία των Ουρανών.

     Μετά το Δι’ ευχών μοίρασε τον ευλογημένο Άρτο μαζί με ένα εικονάκι του Τιμίου Προδρόμου και ένα ψυχοφέλιμο βιβλίο προς όλους.

    Ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ιερούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό. Τον Θείον Λόγο την ώρα του Κοινωνικού, κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς.

   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ομιλητή , ευχήθηκε σε όλους και όλες Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως