Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

1η Σύναξη Κατηχητών για το εκκλησιαστικό έτος 2012-2013 και απονομή Ενταλτηρίων των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β., από τον Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο.



Tη Κυριακή 14/10 και ώρα 12.00 μ.μ. με την παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, συγκεντρώθηκαν όλοι οι Ιερείς Νεότητος καθώς  οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας όπου παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, προς τιμή όλων των συμμετεχόντων.

  Στη συνέχεια ο π. Αντώνιος Χρήστου ο Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδηλώσεως, έχοντας παράλληλα και την πρώτη εισήγηση της εκδηλώσεως, με διαφάνειες PowerPoint  παρουσιάζοντας τα πορίσματα 
του Πανελληνίου Συνεδρίου των Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργάνωσε με επιτυχία η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το τριήμερο 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012  στις Κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στις Ροβιές Ευβοίας με

 γενικό θέμα: «Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης, στην Εκκλησία της Ελλάδος». 

Ο εισηγητής  παρουσίασε εποπτικά και συνοπτικά τόσο το πρόγραμμα του Συνεδρίου όσο και τα πορίσματα των έξι ομάδων εργασίας τα οποία υπάρχουν αναλυτικά στο προσωπικό του blog: http://axrhstou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_22.html


   Αμέσως μετά, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος  π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος , ανέβηκε στο βήμα  παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας καταλλήλως το πρώτο Τόμο του Κατηχητικού υλικού που ετοίμασε και φέτος το Γραφείο Νεότητος και έλαβαν ως εφόδιο φεύγοντας από την σημερινή εκδήλωση για το έργο και την αποστολή τους όλοι οι Ιερείς Νεότητος και δι’ αυτών οι Κατηχητές.  

Πρόκειται για ένα φάκελο με εκτυπωμένες  τις διαφάνειες και από ένα  dvd  με το εποπτικό υλικό μαζί με ενσωματωμένες ταινίες με τα πρώτα 20 μαθήματα. Μάλιστα τόνισε ο π. Κωνσταντίνος ότι στην αρχή του φακέλου υπάρχουν οι οδηγίες για τα μαθήματα και τι πρέπει  να προσέξουν και είναι σαφή και κατανοητά. 

Πριν ολοκληρώσει ο π. Κωνσταντίνος πρόβαλε μερικές σκηνές από τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων που ετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου με τίτλο "Από τη Δαμασκό στην Αθήνα" και περιλαμβάνει το βίο και τις περιοδίες του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

  Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος υπενθύμισε ότι σαν σήμερα χειροτονήθηκε Αρχιερέας ο Σεβασμιώτατος και πλέον συμπληρώνει 10 χρόνια Αρχιερατείας. Ο π. Αλέξιος ευχήθηκε καλή δύναμη τόσο στον Σεβασμιώτατο όσο και στους Κατηχητές μας για τη φετινή κατηχητική χρονιά.

   Μετά ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος  όπου ευλόγησε και ουσιαστικά έκλεισε τη 1η Συνάντηση των Κατηχητών ξεκινώντας από την ζήτηση των  προσευχών των οι Κατηχητές για εκείνον στον Τριαδικό Θεό μας και το χαρακτήρισε ως το καλύτερο δώρο προς αυτόν. Θυμήθηκε με συγκίνηση το «θαύμα» που του επιφύλαξε ο Θεός πριν 10 χρόνια λαμβάνοντας τον τρίτο βαθμό της Ιεροσύνης και ζήτησε συγνώμη για τυχόν λάθη και παραλείψεις για τα όσα μέχρι τώρα έχουν επιτελεσθεί με τη βοήθεια Του Θεού. Τέλος έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος για καλή και καρποφόρο κατηχητική χρονιά.

Στο τέλος της Εκδήλωσης  έλαβαν  οι Ιερείς Νεότητος και ένας-ένας κατηχητής ανά Ενορία, τα  επίσημα  Ενταλτήρια από το χέρι του Σεβασμιωτάτου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μαζί με το υλικό, από ένα γλύκισμα για την επέτειο χειροτονίας του  και από ένα βιβλίο ως ευλογία, με τίτλο «Ιστορίες εθελοντισμού» που μόλις εκδόθηκε από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.

                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή