Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο.





  Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, με τη συμμετοχή αρκετών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, την Θεία Λειτουργία που αποδίδεται στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, ο οποίος και διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος  Ιεροσολύμων.

  Πλήθος κόσμου, ενοριτών του Θεομητορικού Ναού της Τερψιθέας, αλλά και άλλων πιστών από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, είχαν την ευκαιρία για 10η συνεχή χρονιά να συμμετάσχουν στην αρχαιοπρεπή αυτή Θεία Λειτουργία που τελείται, κατά το Τυπικό της Εκκλησίας μας, «δύο φορές το χρόνο, στην εορτή του Αγίου και την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα», όπως τόνισε  ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος.

  Τον Θείο Λόγο, μετά τα αναγνώσματα και το Ευαγγέλιο, κήρυξε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κουμαριανός, ο οποίος μίλησε για τα μακροπρόθεσμα πνευματικά οφέλη της Θείας Λειτουργίας, σε μία σύγχρονη κοινωνία αυτοματοποιημένη και τεχνοκρατική, όπου οι άνθρωποι ζητούν άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα, χωρίς κόπο και υπομονή.  Ο π. Θεόδωρος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο, το βίο και τη δράση του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

  Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Θεόδωρο για τα όσα  ωραία μας είπε, αλλά και για την γενικότερη διακριτική του λειτουργική  καθοδήγηση και εποπτεία στην τελούμενη Θεία Λειτουργία, χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις του και την πείρα από την έρευνα και τη μελέτη του λειτουργικού τομέα της Θεολογικής επιστήμης και ζωής.

  Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος εόρταζε κατά την ημέρα αυτή τα ονομαστήριά του.  Ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, χαρακτήρισε τον μακαριστό Χριστόδουλο «ανεπανάληπτο». Ο μακαριστός  είχε συντελέσει τα μέγιστα για να δημιουργηθεί η Μητρόπολή μας και διετέλεσε και  πρώτος Τοποτηρητής της. «Όσο περνά ο καιρός, μας λείπει περισσότερο», είπε ο Σεβασμιώτατος, και ευχήθηκε «να είναι αιωνία του η μνήμη και να προσεύχεται για όλους μας από το Άνω Θυσιαστήριο όπου πλέον ευρίσκεται».

   Μετά τη Θ. Μετάληψη και κατά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε  Ιερό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Πρωθιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας κυρό Χριστόδουλο και στο τέλος,  το εκκλησίασμα έλαβε από το χέρι του Σεβασμιωτάτου, μαζί με το αντίδωρο, και κόλλυβα, κατά την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση.


         Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή