Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Στη Νήσο Τήνο η Εκδρομή Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.
Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, δια του Γραφείου Νεότητός της,  κάθε χρόνο ολοκληρώνει τη παρελθούσα κατηχητική χρονιά και υποδέχεται με το καλύτερο τρόπο τη νέα, με την Εκδρομή Κατηχητών προσφέροντας όλα δωρεάν, ως ελάχιστο «αντίδωρο» και ένδειξη σεβασμού και αγάπης της ποιμένουσας τοπικής Εκκλησίας προς τους ανθρώπους που αναλίσκονται και προσφέρουν στα παιδιά !

  Ο φετινός προορισμός της Εκδρομής των Κατηχητών ήταν η Ιερά Νήσος Τήνος, όπου φιλοξενηθήκαμε στις ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο νησί. Συνολικά 75 Κατηχητές σε δύο τριήμερα (Α΄ Τριήμερο: 28 έως 30 Σεπτεμβρίου και Β΄ Τριήμερο : 6 έως 8 Οκτωβρίου ) απόλαυσαν την προσκυνηματική αυτή εκδρομή με ένα γεμάτο πρόγραμμα όπου περιλάμβανε σε γενικές γραμμές : Μυστηριακή ζωή και συμμετοχή στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, Προσκυνήματα στο Ιερό Προσκύνημα Ευαγγελιστρίας Τήνου και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ξενάγηση στα αξιοθέατα και Μουσεία του νησιού, δραστηριότητες και ψυχαγωγία εντός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενηθήκαμε. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε ευκαιρία να αξιολογήσουμε την Κατηχητκή χρονιά που έφυγε και να θέσουμε στόχους και προβληματισμούς για τη κατηχητική χρονιά που ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου επίσημα.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο τριήμερο, είχαμε την τιμή και την χαρά να μας συνοδεύσει ο ίδιος ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος, ο οποίος μένοντας και συναναστρέφοντας μαζί μας νοιώσαμε την πατρική του φροντίδα και αγκαλιά καθώς και την αγωνία του για την νεότητα που διακονούμε!  Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου προεξήρχε της Θ, Λετουργίας στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Τήνου όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγον.  

Όλοι οι Κατηχητές επέστρεψαν ευχαριστημένοι και πνευματικά ανανεωμένοι  στα σπίτια μας, έχοντας τα καλύτερα εφόδια για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά που πριν ένα περίπου μήνα άρχισε.

                         Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως