Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Με σύμμαχο τον καιρό, πραγματοποιήθηκε η Εκδρομή του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.
Τη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη προσκυνηματική εκδρομή του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στα πλαίσια της ενισχύσεως του φιλοπτώχου ταμείου του, για τις σημαντικότερες Ιερές Μονές της πόλεως του Λουτρακίου-Περαχώρας, Κορινθίας.

  Με σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος ανέλπιστα τη Πέμπτη, ημέρα πραγματοποιήσεως της εκδρομής, βελτιώθηκε σημαντικά.
 Το χρονικό της εκδρομής είχε ως εξής :
Στις 9.00 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στον Ιερό Ναό και αναχωρήσαμε με Λεωφορείο για την Κορινθία. Στις 10.15 φτάσαμε στο Ισθμό, όπου κάναμε την απαραίτητη στάση μας.

Στις 11.00 προσκυνήσαμε και ξεναγηθήκαμε, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου. Στη συνέχεια 11.45 αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, η οποία δεσπόζει στα Γεράνεια Όρη.

Στην Ιερά Μονή, Προσκυνήσαμε το σεπτό λείψανο του Οσίου και ακούσαμε για την ιστορία του μοναστηριού.

Στις 1.30 μ.μ. δόθηκε ελεύθερος χρόνο για φαγητό για όλους και στις 4.00 μμ. Μεταβήκαμε στην Ιερά Μονη Αναστάσεως του Σωτήρος Λουτρακίου όπου μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε, ο Καθηγούμενος και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. 

Στη συνέχεια ολοκληρώσαμε το προσκύνημά  μας στην Ενορία της Παναγίας της Γιάτρισσας και στις 6.30 επιστρέψαμε στην Ενορία μας.

  H Επόμενη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας μας, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2012, στην Ιερά Μονή Σαγματά, λεπτομέριες θα ανακοινωθούν με νέα ανακοίνωση.
      

         Εκ του Ιερού Ναού.