Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Αγίου Στυλιανού, προστάτη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας.




   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, Τα παιδιά, η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές του ιδρύματος, καθώς και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή,  κατέκλυσαν το Εκκλησάκι, τόσο στον Εσπερινό, όσο και ανήμερα,  για να λατρεύσουν τον Τριαδικό μας Θεό και. να τιμήσουν   τον Προστάτη και Έφορό τους  Άγιο Στυλιανό.

  Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον  π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και  Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου Στυλιανού, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να την ασπαστούν και τα παιδιά και το προσωπικό, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.

  Στην ομιλία του ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και τόνισε ότι ο Άγιος Στυλιανός είναι Προστάτης των παιδιών και τα παιδιά του Ιδρύματος να μη διστάσουν να θεωρούν ότι το παιδί που κρατάει ο Άγιος στην Εικόνα του, ότι είναι και ο εαυτός τους εκεί και ο Άγιος συνεχώς δέεται στον Θεό για εκείνα.

   Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2011, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη, του π. Ιωάννη Σπανού, Εφημερίου του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, του π. Αντωνίου Χρήστου, του Ιεροδιακόνου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας π. Δημητρίου Σαμαρά και του  Ιεροδιακόνου του Ιερού Ναού  Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης π. Μάριου Χανόπουλου..

Στο κήρυγμά του ο π. Ματθαίος,  αναφέρθηκε με αντιπαραβολή και σύγκριση του όρου κρίση για τον κόσμο αυτή τη στιγμή (οικονομική, εθνική, κοινωνική κτλ) και τη λέξη κρίση για την Εκκλησία (η κρίση Του Θεού στη Δευτέρα παρουσία) και πόσο πιο βαθύτερη και ουσιαστικότερη είναι η θεολογική της εκδοχή.  Ο Άγιος Στυλιανός με το βίο μας δίνει νόημα για να υπερβούμε αντικειμενικά και υποκειμενικά κάθε κρίση, πνευματική και οικονομική, αρκεί να τον μιμηθούμε στη ζωή μας. Αντί για μνημόνια και βοήθεια από τους ξένους, να θυμηθούμε το « μνημόνιο-Νέα Διαθήκη» Του Θεού, την οποία πρώτος ο ίδιος έχει υπογράψει με το αίμα Του πάνω στο Σταυρό, για τη σωτηρία του ανθρώπου.   

  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Αντώνιος μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Παύλου, τόσο στο π. Ματθαίο που  φροντίζει ανελλιπώς  κάθε χρόνο να έρχεται και να λειτουργεί στη μνήμη του Αγίου σε αυτό το Εκκλησάκι, όσο στους πατέρες που λάμπρυναν φέτος με τη παρουσία τους τη πανήγυρή, καθώς σε όλους τους προσκυνητές και εθελοντές, που βοήθησαν και συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στον ευτρεπισμό του Ναού.

         Στο τέλος  ο π. Αντώνιος μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηριο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά τα  οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι..
   Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή