Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τελέσθηκε ο Αγιασμός της Τράπεζας Αγάπης, του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας.



   Τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 10.30 π.μ., μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού της επίσημης επαναλειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας στη νέα ανακαινισμένη και εξοπλισμένη αίθουσα, η οποία μετονομάσθει  σε «Τράπεζα Αγάπης» αφού πλέον  προσφέρει εκτός από τρόφιμα, ρούχα, ιματισμό και ήδη πρώτης ανάγκης. Εκτός από τους  Ιερείς, έδωσαν το παρών, τα μέλη-εθελοντές του Φιλοπτώχου Ταμείου και αρκετοί ενορίτες.

   Μετά τον Αγιασμό ο π, Αντώνιος Χρήστου-Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και Υπεύθυνος της Τράπεζας αγάπης στο λόγο του  δοξολόγησε το τριαδικό Θεό, δια πρεσβειών των Αγίων της Ενορίας μας, καθώς αξιωνόμαστε σε μια δύσκολη περιοχή, να τελούμε τον Αγιασμό έναρξης, με καλύτερες προϋποθέσεις, της ενοριακής αυτής προσπάθειας κατά της πτώχειας και ανέχειας.

  Παρακάλεσε και κάλεσε, στη συνέχεια του λόγου του ο π. Αντώνιος όσους ενορίτες-δικαιούχους, δεν έχουν εγγραφεί ακόμα, να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση στην είσοδο του Ιερού Ναού και να τη προσκομίσουν με τα άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην αίτηση. Μην αισθάνονται ντροπή και κυρίως μην οδηγηθούν στην απελπισία και στην αυτοκτονία, καθότι αυτό είναι η μέθοδος και ο σκοπός τους διαβόλου για κερδίσει ψυχές.  Η τράπεζα αγάπης θα λειτουργεί για το κοινό σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Σάββατο από τις 9.30 έως τις 10.30 το πρωί.

   Στη συνέχεια υπενθύμισε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχύσει αυτή  τη προσπάθεια :
1. Ενισχύοντας άμεσα οικονομικά: α) Ανταποκρινόμενοι τακτικά με τον οβολό μας, εντός του ειδικού κυτίου υπέρ του Φιλοπτώχου Ταμείου) Προσφέροντας χρηματική προσφορά υπέρ της Τράπεζας Τροφίμων λαμβάνοντας σχετική απόδειξη δωρεάς, σε οποιαδήποτε περίπτωση ή υπέρ μνήμης και Αναπαύσεως των προσφιλών μας προσώπων, προσφέροντας το σχετικό αντίτιμο αντί Στεφάνων στις Εξόδιες Ακολουθίες ή αντί κεράσματος στα Μνημόσυνα. 
2. Ενισχύοντας έμμεσα οικονομικά: α) Ενισχύοντας το σχετικό καλάθι στο πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε όλα τα Super Market της περιοχής μας.β) Προσφέροντας άμεσα τρόφιμα να μην έχουν λήξει, ρούχα για όλες τις ηλικίες, σε άριστη κατάσταση και φυσικά πλυμένα σιδερωμένα ή ήδη καθαρισμού και πρώτης ανάγκης . γ. Με την συμμετοχή μας στις προσκυνηματικές εκδρομές και Εκδηλώσεις , που θα έχουν σκοπό την ενίσχυση του Φιλοπτώχου Ταμείου  και της Τράπεζας Τροφίμων.
3. Με την ενεργή συμμετοχή μας :α) Με τη προσωπική συμμετοχή μας και αξιοποίηση του χρόνου μας, στην  εθελοντική ομάδα «Λειτουργίας της Τράπεζας Τροφίμων».

  Έκλεισε το λόγο του ο π. Αντώνιος με τη διαβεβαίωση, ότι όλα θα γίνονται με διακριτικότητα και διαφάνεια, δείχνοντας τις απαραίτητες φόρμες, οι οποίες θα υπάρχουν για την εξασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων.
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Γεώργιος Κονσολάκης, τόνισε και επέστησε τη προσοχή σε όλους για το θέμα της ασφάλειας του Ιερού Ναού, καθώς υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να έρθουν με κακόβουλο τρόπο, για να κάνουν ζημιά στον Ιερό Ναό. Γι ‘ αυτό πρότεινε να μην έχουν άμεση πρόσβαση στο χώρο της φύλαξης , όσοι θα βοηθούνται αλλά να περιμένουν πάνω στον Ιερό Ναό και οι εθελοντές να τους προσκομίζουν τη βοήθεια.?

  Γι αυτό το λόγο η εθελοντική ομάδα της λειτουργίας της Ενοριακής τράπεζας αγάπης, έχει συνάντηση τη Τετάρτη στις 6.30 στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, για να συζητήσουν και να οριστικοποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας της Τράπεζας αγάπης  και πρακτικά να λειτουργεί ομαλά αναζητώντας το καλύτερο συντονισμό της.



                                      Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή