Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στιγμές από το λατρευτικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου




     Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στο Αρχιερατικό μνημόσυνο όλων των νέων ανθρώπων που έχουν «φύγει» για τον ουρανό, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας. Το ιερό αυτό μνημόσυνο τελείται από την πρώτη χρονιά που βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος στην Ιερά Μητρόπολή μας και δίνει παραμυθία στους γονείς, συγγενείς και φίλους των νέων που ανεχώρησαν για την ουράνια πατρίδα.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, μετά τη Θ. Λειτουργία, στο Κελί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος -Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,  είπαν τα κάλαντα  Παραδοσιακοί Χορευτικοί Σύλλογοι, 



παιδιά πολύτεκνων οικογενειών,  


καθώς και παιδιά Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την παρουσία του την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Συνάξεων του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας.  Στο τέλος, μίλησε στα παιδιά και τους έδωσε ευλογίες.

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, μετά τις Μ. Ώρες, τον Εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε πάλι παιδιά και οικογένειες για κάλαντα μέχρι και το απόγευμα.

Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.  

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς διαβάστηκε το μήνυμα του επί τη Εορτή της Γεννήσεως.

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας,  πήρε πρωινό στο Αρχονταρίκι της Ενορίας.

Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, χοροστάτησε στη Δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας. 

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως διαβάστηκε το μήνυμα του επί τη ενάρξει του Νέου Έτους. Στο τέλος της Δοξολογίας ο Ποιμενάρχης μας, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Ιερού Καθεδρικού Ναού.


   Στη συνέχεια  ο Σεβασμιώτατος  επισκέφθηκε τον προφυλακισμένο επιχειρηματία στις Φυλακές Κορυδαλλού, κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο ποίος είναι κάτοικος και ποίμνιο της Μητροπόλεώς μας.
      Ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος  εξέφρασε στον προφυλακισμένο επιχειρηματία τη συμπαράστασή του για τη δοκιμασία που περνά αυτές τις μέρες, του ευχήθηκε να λάμψει σύντομα η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

        Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλους κρατούμενους καθώς και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

               Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή