Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Ακολουθία του Νυμφίου της Μ. Δευτέρας, στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.


   Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ 29 Απριλίου 2013 , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.

   Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολἰτης μας, στην ομιλία του μίλησε για την απαραίτητη «εγρήγορση της ψυχής» που χρειάζεται, για να συναντήσουμε και αγαπήσουμε -  κατά τον Ιερό Υμνογράφο – τον Νυμφίο Χριστό.
   Τόνισε ο Ιεράρχης μας στη συνέχεια του λόγου του : «΄Οτι δεν νοείται χριστιανός να μην αγαπά εκ βάθους καρδιάς τον Νυμφίο, που μας αγάπησε μέχρι θανάτου σταυρικού και μας εξαγόρασε με το αίμα του.

Παράδειγμά μας θα πρέπει να είναι πάντα οι φρόνιμες παρθένες και όχι οι αδιάφορες που έμειναν εκτός νυμφώνος, εκτός της Βασιλείας Του Θεού.
Με την αδιαφορία μας, πολλές φορές δείχνουμε περιφρόνηση στον Χριστό. Ας φροντίσουμε να μετανοήσουμε και να διορθωθούμε, ώστε με την επιμέλεια να δείχνουμε έμπρακτα την προσπάθεια μας να αποκολληθούμε από τα γήινα.

Οι αρετές εμπεδώνονται μέσα μας όταν επιμελούμαστε την ψυχή μας.
Τότε θα είμαστε όχι επιφανειακά χριστιανοί, αλλά με πίστη ορθή και ορθό βίο.
Πρέπει να είμαστε ορθοπράτες χωρίς ακρότητες, με μελέτη στην αλήθεια της πίστεως μας.
Η ορθή πίστη, μας οδηγεί στον Νυμφίο όχι ως κατόρθωμα, αλλά ως δωρεά. Τότε ο Νυμφίος Χριστός, μας αντιπροσφέρει το άφθαρτον στέφανον της αιωνιότητας».

  Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης μας, ευχήθηκε σε όλους τους Ενορίτες του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού  Κόρμπι Βάρης, καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας και καλή Ανάσταση!
                              
               Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή