Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, «παρών» μέχρι την Κυριακή στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.



Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας,  Ε. Β. Β. και Β. , σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Κλείθρον»,  πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκδήλωση με θέμα τον βίο του Αγίου Λουκά, του Ιατρού.   

           Στην εκδήλωση, εκτός από τους Ιερείς και το πλήθος των πιστών, παρευρέθησαν ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Βολοδύμυρ Σκουρώφ και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης.

Πριν την έναρξη της εκδηλώσεως, έγινε η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο. Τα Ιερά Λείψανα μετεφέρθησαν από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο. Κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό, έγινε ειδική δέηση και κατόπιν τα Λείψανα τέθηκαν σε ειδικό προσκυνητάρι προς προσκύνηση.

          Την εισαγωγική ομιλία και παρουσίαση της εκδηλώσεως είχε ο Πρωτοσύγκελος και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος συνέδεσε τη δράση των Πολιούχων της Γλυφάδας με τη δράση του Αγίου Λουκά και τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Εκκλησίας μας.

         Στη συνέχεια, ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ, απέδωσε με ωραίο τρόπο και άριστο συντονισμό, ύμνους από την Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Λουκά.

Ακολούθησε η ομιλία του  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Νεκταρίου, με σχετική προβολή διαφανειών και βίντεο, για τον αγιασμένο βίο του Αγίου Λουκά. Αίσθηση προκάλεσε η διήγηση ενός από τα τελευταία θαύματα του Αγίου Λουκά, και μάλιστα εντός της Μητροπολιτικής περιφερείας μας. Στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο, μια κοπέλα έγινε εντελώς καλά, χάρη στην ολοζώντανη θαυματουργική παρουσία του Αγίου, κάτι που οδήγησε και τον αρραβωνιαστικό της να πιστέψει και να αποκτήσει συνειδητή σχέση με την Εκκλησία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο π. Νεκτάριος είπε ότι το Άγιο Λείψανο του Αγίου Λουκά θα παραμείνει έως την Κυριακή 2 Ιουνίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Είπε επίσης ότι επιστρέφοντας από την Πανήγυρη του Αγίου, θα προσφέρει τμήμα Λειψάνων του Αγίου Λουκά για να υπάρχει μόνιμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.   

Στη συνέχεια  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, συγκινημένος τόσο από την εκδήλωση, όσο και από την παρουσία του Αγίου στη ζωή του, αναφέρθηκε στο προσκύνημα που αξιώθηκε να κάνει στην Κριμαία το 2007. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την θαυματουργική επέμβαση του Αγίου κατά το δικό του χειρουργείο το 2007, για την ευλογία να του δοθεί Ιερό Λείψανο, από τον νυν Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας κ. Λάζαρο και για την ύπαρξη Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου στο Πανόραμα της Βούλας, με αυτόν τον πνευματικό θησαυρό. Συνέχισε ο Ποιμενάρχης μας το λόγο του, αναφερόμενος σε πολλά θαύματα που έχουν γίνει από  τα εικονάκια που έχει μοιράσει κατ’ επανάληψη σε ασθενείς. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με ευχαριστίες σε όλους που συνέβαλαν για την εκδήλωση, τον κ. Πρέσβη και τον π. Νεκτάριο και ευχήθηκε όλοι να έχουμε τη χάρη του Αγίου στη ζωή μας.

         Ο κ. Πρέσβης της Ουκρανίας έδωσε το δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση, σε άπταιστα Ελληνικά. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Πρέσβη για την πολυμάθεια του και την συνέκρινε  με τη δική μας τάση να ξεχνούμε τη γλώσσα μας.

          Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει όλη την εβδομάδα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό και θα υπάρχουν πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες. Παρασκευή προς Σάββατο θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ενώ την Κυριακή ο Ποιμενάρχης μας και πλήθος Ιερέων θα μετέχουν πανηγυρικά της Θείας Λειτουργίας.
                                         


  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή