Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.





Την Κυριακή του Πάσχα στις 7.00 μ.μ.,  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των  Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας  τελέσθηκε ο  Εσπερινός της Αγάπης,   χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας και σε κλίμα Λαμπροφόρο και Αναστάσιμο.


Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως  ενδύθηκαν τα  άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού  και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης,  όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως για να συμμετέχουν στον Εσπερινό.


Το Ευαγγέλιο της Αγάπης αναγνώσθηκε στις εξής   γλώσσες : Ελληνική, Τουρκική, Γαλλική, Αγγλική, Λατινική, Ρουμανική, Αλβανική, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών, καθώς επίσης και στην Ομηρική διάλεκτο, από χορωδία.  

Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, διάβασε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας για το 2013.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη» και μοίρασε τα πασχαλινά αυγά και από ένα εικονάκι της αναστάσεως  σε κληρικούς και λαϊκούς.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, θα λειτουργήσει στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καβουρίου Βουλιαγμένης.

                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή