Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ε. Β. Β. και Β.


  

Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο, δεόντως και λαμπρώς, στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. καθώς εορτάζουν : α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, β) Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας και  γ)  Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού.  

Σε όλους τους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς τελέσθηκε πανηγυρικά ο Εσπερινός το βράδυ της Παραμονής της Εορτής, ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Τριάδα.  Στο Μοναστήρι τελέσθηκε και  Ιερά Αγρυπνία.
Φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,  συμμετείχε τους εορτασμούς κατά το εξής πρόγραμμα :

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δίλοφου Βάρης και στη συνέχεια προεξήρχε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας. Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη Θεολογία της Αγίας Τριάδος και τις Φανερώσεις Του Θεού, τόσο στην Παλαιά, όσο και στην Καινή Διαθήκη. Ο Κύριος είναι σαφής : «Όποιος διψά να έρθει και να πιεί από το ύδωρ που θα του δώσω εγώ και δεν θα διψάσει πάλι». Κατόπιν ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για τα υποστατικά ιδιώματα του Παράκλητου, του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, και για το πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός του στη ζωή της Εκκλησίας. Αυτός ο φωτισμός χρειάζεται και στην πολιτεία, συνέχισε με νόημα ο Μητροπολίτης μας, καθώς δυστυχώς πολλές λανθασμένες αποφάσεις ή μη υλοποιημένες υποσχέσεις, έχουν φέρει τη χώρα στο αδιέξοδο και τον κόσμο στην απελπισία.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίζει όλους, κλήρο και λαό, άρχοντες και πολίτες, ώστε με μετάνοια να επιστρέψουμε στην παράδοσή μας και τη σωτηρία μας, εντός της Εκκλησίας. Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης μας διένειμε τον άρτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Εσπερινό συμμετείχε ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Διευθυντής και Γραμματέας του Ιδρύματος «Μ. Κόκκορη» για πρόσωπα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή