Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Με πανηγυρική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, κορυφώθηκαν οι Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως.


Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας,  Ε. Β. Β. και Β. , σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Κλείθρον»,  πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013,  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εκδήλωση με θέμα τον βίο του Αγίου Λουκά, του Ιατρού.   Κατά την εκδήλωση αυτή, έγινε και η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο. Τα λείψανα που είχαν μεταφερθεί από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, παρέμειναν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, μέχρι και την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2 Ιουνίου 2013.  

Κατά την Κυριακή που αποχώρησαν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, τελέσθηκε ο όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και αρκετών ιερέων. Στο κοινωνικό διαβάστηκε από τον Πρωτοσύγκελο και Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Ψωΐνο, η Εγκύκλιος του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου περί των Μεταμοσχεύσεων (ολόκληρη η Εγκύκλιος βρίσκεται εδώ).

 Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε με ευχαριστίες σε όλους που συνέβαλαν για την εκδήλωση, την Χορωδία, τον κ. Πρέσβη της Ουκρανίας που έδωσε το παρών την Τρίτη και τον π. Νεκτάριο για τη μεγάλη ευλογία να μας αφήσει τον Άγιο αυτές τις ημέρες και ευχήθηκε όλοι να έχουμε τη χάρη του Αγίου στη ζωή μας.
 
                                              Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή