Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Με διήμερο προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας της Προυσιώτισσα, ξεκίνησαν οι Προσκυνηματικές Εκδρομές για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014, του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.


  Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε την 1η  προσκυνηματική εκδρομή του,  για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014, το διήμερο Παρασκευής 27 και Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 με προορισμό την   Ι.Μ. Παναγίας της Προυσιώτισσας Ευρυτανίας όπου και μας φιλοξένησε, καθώς και το Ι. Ησυχαστήριο Μαρίας της Αιγυπτίας (Μετόχι της Ι.Μ. Τατάρνης) και της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος έξω από τα Καμένα Βούλα Φθιώτιδος.

  Ο σκοπός του προσκυνήματος τριπλός : α) Η πνευματική  ωφέλεια και ανανέωση των συμμετεχόντων, β) Η εντός Εκκλησιαστικών πλαισίων ψυχαγωγία τους και γ)  Η άμεση ενίσχυση του Φιλοπτώχου Ταμείου και της  Τράπεζας Αγάπης, της Ενορίας μας.

   Πράγματι οι 56 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, προσκυνήσαμε τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους ιερούς χώρους των Ιερών Μονών που επισκεφθήκαμε , συμμετείχαμε στις  Ιερές Ακολουθίες και την Θ. Λειτουργία σύμφωνα με το Μοναστικό τυπικό και τελέσαμε  Αρτοκλασία, υπέρ Υγείας όλων των συμμετεχόντων στην Εκδρομή.

   Εκτός από τα προσκυνήματα, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα καταπληκτικά τοπία και τις διαδρομές της περιοχής, δοκιμάσαμε τις παραδοσιακές γεύσεις της σε φαγητά και γλυκίσματα και προμηθευτήκαμε και αγνά τοπικά προϊόντα για το σπίτι .

          Στις 8.30 μ.μ. το βράδυ το Σάββατο, φτάσαμε στο Ναό μας και όλοι δοξολογήσαμε το Θεό και ευχαριστήσαμε τη Παναγία μας που πήγαμε και γυρίσαμε όλοι σώοι και αβλαβείς .

             Από τον μήνα Οκτώβριο θα ανακοινωθούν συν Θεώ, οι υπόλοιπες προσκυνηματικές εκδρομές της Ενορίας μας για όλη την εκκλησιαστική χρονιά 2013-2014, όπως διαμορφώθηκαν από τις προτιμήσεις σε σχετική ψηφοφορία των ίδιων Ενοριτών, για τα μέρη που θέλουν να επισκεφθούν φέτος.



                         Εκ του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή