Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

1η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. στο νέο Εκκλησιαστικό έτος 2013-2014.


 Τη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 στις 12.30 μ.μ.,  στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, πραγματοποιήθηκε η 1η Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. για το νέο εκκλησιαστικό έτος,  υπό την Προεδρία του Πρωτοσυγκέλου Αρχιμανδρίτη  π. Αλεξίου Ψωΐνου αρχικώς και του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου (μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) στη συνέχεια.

 Το κύριο θέμα της Σύναξης ήταν ο επικείμενος Μεγάλος Φιλανθρωπικός Αγώνας που διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως  «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» σε συνεργασία με τον Π.Σ.Α.Π. τον Όμιλό UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Αθλητικό Κέντρο STARFC, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 4:00 μ.μ., στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του STAR  FOOTBALL CLUB, Αλκυονίδων 4, μεταξύ των Ομάδων του Π.Σ.Α.Π. (ομάδα την οποία την αποτελούν Διεθνείς Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος) και της UNESCO-STAR F.C , (μεικτή ομάδα Βετεράνων διεθνών Ποδοσφαιριστών, φημισμένων Καλλιτεχνών και Επιστημόνων) με σκοπό πέρα από το θέαμα,  να ενισχυθεί το Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο της Τοπικής μας Εκκλησίας. Εκτός από το κύριο αθλητικό μέρος θα υπάρχουν πλούσιες πολιτιστικές δράσεις όπως παραδοσιακοί χοροί , τραγούδια και σημαντική εικαστική Έκθεση.

  Εκ μέρους του Γραφείου Νεότητος ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος ανέπτυξε το πρόγραμμα της Εκδηλώσεως και τον τρόπο που θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να  βοηθήσουμε όλοι: Κληρικοί, συνεργάτες λαϊκοί, κατηχητικές συνάξεις, σχολεία της μητροπολιτικής περιφέρειας και ποίμνιο, ώστε το γήπεδο να γεμίσει και ο σκοπός του αγώνα να πραγματοποιηθεί. 

  Ο λόγος μετά δόθηκε στους προσκεκλημένους ανθρώπους του Αθλητικού Κέντρου που θα φιλοξενήσει την συνάντηση ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και γνωστός παρουσιαστής  κ. Αντώνιος Γλύκας και ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Παναγιώτης Κουκουλίδης, οι οποίοι ο κάθε ένας με τη σειρά του, ευχαρίστησαν για την τιμή να βρίσκονται στο βήμα της Συνάξεως των Κληρικών αλλά και για τη συνεργασία που έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα, γι αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός στο οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας μας.

 Τέλος παρακάλεσαν και οι ίδιοι με τη σειρά τους, να καταβάλουμε όλοι, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να έχει επιτυχία η εκδήλωσή μας.
           Μετά την αποχώρησή των προσκεκλημένων, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων π. Σωτήριος Θωμόπουλος έκανε μερικές διευκρινήσεις και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το πώς συμπληρώνονται σωστά, οι νέου τύπου Δηλώσεις Γάμων εκ μέρους των Εφημερίων .

  Μετά το τέλος των οδηγιών από τον π. Σωτήριο, η Ιερατική Σύναξη ασχολήθηκε με τρέχοντα ποιμαντικά και υπηρεσιακά θέματα  και έγιναν παρεμβάσεις από πολλούς Εφημερίους καθώς και από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος είχε  φτάσει στη Σύναξη μετά την σημαντική του Συνάντηση με τον Υπουργό.



                  

                  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή