Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.



Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Σε όλες τις Ενορίες, αλλά ιδιαίτερα στους τρεις Ναούς που είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Νεκτάριο ( α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής  Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,  β) Η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή του Πανοράματος  της Βούλας και γ) το ιδιόκτητο Εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου της ευσεβούς οικογενείας Ηρειώτη, στη Βάρη) συνέρευσε πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει με πίστη και ευλάβεια το Ιερό Εικόνισμα και τα τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, την παραμονή της Εορτής, 8 Νοεμβρίου 2013, ετέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο  ιδιόκτητο Εκκλησάκι στη Βάρη. Στη συνέχεια μετέβη και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας. Ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, Αρχιμανδρίτης  π. Μελέτιος Μπουντούρης, ο οποίος παρουσίασε γενικά το θέμα της Αγιότητος στην Εκκλησία και το συνδύασε με στοιχεία του βίου του εορταζομένου Αγίου Ιεράρχου. Μετά το «δι’ ευχών», ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους πιστούς τον Άρτο και από μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε  στο Καθολικό του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή όπου και διαμένει, ενώ στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας, λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος, και αρκετοί ακόμα Ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου, τόσο στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας, όσο και στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.




Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή