Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

H απειλή της βροχής δεν μπόρεσε να εμποδίσει την φλόγα της έμπρακτης αγάπης.


Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Star Football Club στη Βούλα πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Ομάδων του Π.Σ.Α.Π. (Διεθνείς Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος το 2004 όπως Βασίλης Τσιάρτας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Σπυρίδων Μαραγκός, Ευστράτιος Αποστολάκης, Ντανιέλ Μπατίστα, Αναστάσιος Πάντος, Σίνισα Γκόγκιτς κ.α. ) και της UNESCO-STARFC (στην οποία συμμετείχαν γνωστοί Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές και γνωστοί Καλλιτέχνες όπως Πέτρος Ίμβριος, Νικόλαος Κωστένογλου, Δημήτριος Ναλιτζής, Όλεγκ Προτάσωφ, Θεόφιλος Καρασαββίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Λουτσιάνο Ντεσόουζα, Αντώνιος Γλύκας κ.α.), προκειμένου να ενισχυθεί το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το πολυποίκιλο Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Παρών στο αγώνα αλλά και τις εκδηλώσεις πριν από αυτόν , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, οι περισσότεροι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, σπουδαίων προσωπικοτήτων του αθλητικού χώρου όπως ο Νικόλαος Σαργκάνης, ο Αντώνιος Αντωνιάδης, Νικόλαος Κατσαρός, εκπρόσωποι Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Βάρη-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης και πλήθος κόσμου.

Πριν τον αγώνα λειτούργησαν περίπτερα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Π.Σ.Α.Π. και του Ομίλου Unesco και Νήσων με προβολή, πλούσιου υλικού από τις δράσεις τους.

 Λειτούργησε εικαστική αθλητική Έκθεση από τον Όμιλο Unesco με σπουδαία έργα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες μικρής διάρκειας :  α) Μικρών παιδιών Δημοτικού μεταξύ των Ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και του Αγίου Νεκταρίου Βούλας με νικητή 7-0 την ομάδα της Κοιμήσεως

 και β) Αγώνας Ποδοσφαίρου Θηλέων μεταξύ της Ομάδος του Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας και της Ομάδος της Ένωσης Κυκλαδιτών με νικητή την ομάδα του Αγίου Τρύφωνος με 3-0.

  Στην συνέχεια έγινε η είσοδος και η παρουσίαση των ομάδων του Μεγάλου Αγώνα. Ο Σεβασμιώτατος μας κ. Παύλος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους αθλητές, όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας, αλλά και τον κόσμο που προμηθεύτηκε τις προσκλήσεις και τίμησαν με τη παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους για τον πάσχοντα άνθρωπο που κτυπά καθημερινά τις πόρτες της Ιεράς Μητροπόλεως και των Ενοριών, για να εξασφαλίσει τα αναγκαία και να επιβιώσει.

 Τέλος, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, όλοι να έχουν τη χάρη Του Θεού στη ζωή τους και τις οικογένειές τους. Στη συνέχεια εκ μέρος του  Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος  βράβευσε όλους τους αθλητές με μετάλλια καθώς και τιμητικές πλακέτες προς το Π.Σ.Α.Π. την οποία παρέλαβε ο πρόεδρός του κ. Διονύσιος Δημόπουλος, αλλά και τους προηγούμενους προέδρους του κ. Στέλιο Γιαννακόπουλο και Αντώνη Αντωνιάδη. Τιμητική Πλακέτα έλαβε επίσης ο Προπονητής της Ομάδος του Π.Σ.Α.Π. κ. Ζαχαρίας Λυκουρίνος, στον κ. Μαρωνίτη Πρόεδρο του Ομίλου Πειραιώς και Νήσων για τη συμβολή τους για αυτή την εκδήλωση, στον ιδιοκτήτη των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του  StarFC κ. Ελευθέριο Πανταζή καθώς και τον κ. Αντώνιο Γλύκα γιατί συνέβαλε τα μέγιστα για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας.

   Μετά τις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκε ο αγώνας σε υψηλό αθλητικό επίπεδο, με πολλές φάσεις και πλούσιο θέαμα και πολλά χειροκροτήματα από τον κόσμο στις ενέργειες των αθλητών. Για την ιστορία η ομάδα του Π.Σ.Α.Π. επιβλήθηκε με 5-3 , αλλά το σκορ δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά η συμμετοχή και το μήνυμα της προσφοράς και βοήθειας προς κάθε αποδέκτη και ιδιαιτέρως στα παιδιά και τους νέους που ήταν στο γήπεδο.
   Οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα ενοριών και της Unesco , αλλά κανείς δεν αισθάνθηκε στεναχωρημένος από όσα αποκόμισε από αυτά που είδε και βίωσε από τον μεγάλο αγώνα αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.



                                               Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή