Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.



  Μέσα σε ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, η Εορτή του Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγιού Νικολάου Γλυφάδας. Φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, προεξήρχε στις αντίστοιχες λατρευτικές ευκαιρίες του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς και δεν ήταν σωματικώς μαζί μας.

  Τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας την παραμονή 5 Δεκεμβρίου,  όσο και ανήμερα το πρωί, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, προεξήρχε και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος, περιστοιχιζόμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.
   Στον λόγο του κατά τον Πανηγυρικό  Εσπερινό την παραμονή της Εορτής, ο π. Αλέξιος ανέλυσε το Απολυτίκιο του Αγίου «Κανόνα πίστεως κα εκόνα πραότητος, γκρατείας Διδάσκαλον…», τονίζοντας τις αρετές που χαρακτήρισαν την Αγία Βιοτή του. Ανήμερα της εορτής, ο π. Αλέξιος συνέχισε με το «…δι τοτο κτήσω τ ταπεινώσει τ ψηλά, τ πτωχεί τ πλούσια…» και αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό  έργο του Αγίου, ο οποίος αντάλλαξε τον επίγειο πλούτο του, τον οποίο σκόρπισε στους φτωχούς, με τα επουράνια χαρίσματα τα οποία απέκτησε.

   Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα του Αγίου και στη συνέχεια ο π. Αλέξιος μετέφερε τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου προς τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όσους διακονούν στον Ιερό Ναό καθώς και τους Ενορίτες του. Τόσο ο π. Αλέξιος όσο και ο π. Γεώργιος Αντζουλάτος ήταν συγκινημένοι γιατί είχαν διακονήσει  σε αυτόν το Ναό και θυμούνται τα χρόνια της διακονίας τους με συγκίνηση και ιδιαίτερα το 1995 όταν ο Ιερός Ναός την ημέρα της Πανηγύρεως είχε πάρει φωτιά τη νύκτα, η οποία χάρη στην επέμβαση του Αγίου  δεν επεκτάθηκε.

   Από τη σειρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο και όλους τους πατέρες οι οποίοι ήρθαν και λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους τη φετινή πανήγυρη του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε  τους Ιεροψάλτες, το προσωπικό του Ναού και όλους όσους συνέβαλαν εμφανώς και αφανώς, ώστε η Ιερά Πανήγυρις να είναι και φέτος όπως πρέπει, και ευχήθηκε ο Προστάτης της Ενορίας να τους το ανταποδώσει πλούσια.

          Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή