Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Mε προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, ολοκληρώθηκαν οι Εκδρομές του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Βούλας, για το έτος 2013.


Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, στις  18 Δεκεμβρίου 2013, διοργάνωσε εσπερινή προσκυνηματική Εκδρομή  στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος.  Με ομαλές για την εποχή καιρικές συνθήκες, αναχωρήσαμε στις 2.00 μ.μ. από την Ενορία μας για το Νησί, παίρνοντας το καραβάκι της γραμμής από το Πέραμα και περάσαμε απέναντι.

  Μόλις φτάσαμε στη Σαλαμίνα γύρω στις 3.40 μ.μ., αναχωρήσαμε με το Λεωφορείο μας για το Μοναστήρι. 

Οι 59  συμμετέχοντες στην Εκδρομή (ήταν μαζί μας και δύο ανήλικα), είχαμε την ευκαιρία να  απολαύσουμε ευχάριστα τη σύντομη διαδρομή  μέχρι τον Ιερό προορισμό μας.  

  Φτάνοντας στο Μοναστήρι στην εξώπορτα μέχρι την είσοδο της κυρίας Μονής, αντικρίσαμε τους ειδικούς χώρους όπου φυλάσσονται και ανατρέφονται πολλά ζώα μέχρι και ελάφια και μας ξάφνιασε όλους  ευχάριστα. 

Μπαίνοντας στη κυρία Μονή η ιερότητα αλλά και η ιστορικότητα του χρόνου με ένα βλέμμα και μόνο του προσκυνητή είναι προφανής. 

 Ξεναγηθήκαμε στους ιερούς χώρους της Μονής, είδαμε τον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Αττικής και Σαλαμίνος κ. Ιακώβου, προσκυνήσαμε στο Καθολικό την κάρα του κτίτορος της Μονής  Οσίου Λαυρεντίου και άλλων Ιερών Εικόνων,  οι οποίες υπήρχαν στα προσκυνητάρια. Θαυμάσαμε όλοι τις υπέροχες τοιχογραφίες του Καθολικού, με τις χιλιάδες στην κυριολεξία Ιερές Παραστάσεις.

  Αμέσως μετά,  μία μοναχή εκ μέρους της Ιεράς Μονής αρχικώς μας καλωσόρισε στο Μοναστήρι και στη συνέχεια μας είπε πολλά ιστορικά στοιχεία το σπουδαίο πνευματικό και εθνικό ρόλο της Μονής. 

Μετά ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα από το Μοναστήρι για όλους τους προσκυνητές στο Αρχονταρίκι της Μονής.

  Στη συνέχεια τελέσαμε τις Ακολουθίες του Εσπερινού, της Αρτοκλασίας και της Μικράς Ιεράς Παρακλήσεως στη Παναγία μας, με την παρουσία του  Στρατιωτικού Ιερέα του Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιμ. Αλέξιου Ιστρατόγλου και της Καθηγουμένης της Μονής Παρθενίας.

 Στο τέλος του Ιερού Ναού ο Εφημέριος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε από καρδιάς την Ηγουμένη και τον π. Αλέξιο για την θερμή τους υποδοχή, αλλά και όλους τους Ενορίτες για τη συμμετοχή τους στο προσκύνημα αυτό και ευχήθηκε να υπάρχει πνευματική, ουσιαστική ωφέλεια στον πνευματικό αγώνα όλων και ιδιαιτέρως να ζήσουμε Χριστούγεννα με Χριστό στις καρδιές μας.

  Ο π. Αλέξιος με τη σειρά του και εκ μέρους της Καθηγουμένης , ευχήθηκε οι Ιερές Ακολουθίες στις οποίες σήμερα από κοινού τελέσαμε στην Ιερά αυτή Μονή, να είναι πραγματικά έμπνευση για όλους ώστε τα Χριστούγεννα τα οποία έρχονται να μη τα αντικαθιστούμε με ευχές τυπικές χρόνια πολλά, αλλά ως πραγματικά καλά Χριστού—γεννα!  Κατά την έξοδό μας από το Καθολικό, όλοι πήραμε ως ευλογία από ένα κομμάτι από τον ευλογημένο Άρτο

Στις 6.15 μ.μ.  πήραμε το δρόμο της επιστροφής  και στις 8.15 μ.μ. φτάσαμε στον Ιερό Ναό μας όλοι ανανεωμένοι πνευματικά.

 Το επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας και το πρώτο για το νέο έτος του 2014, θα είναι για το Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας, τη Τρίτη 28 Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση γι’ αυτό.


                                      Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή