Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Με διάθεση αυτοκριτικής και εξάλειψης των παθογενειών η Συνεδρίαση του ΙΣΚΕ στις 13/2/2014

   Είναι τρίτη φορά,  στα 7 χρόνια που βρίσκομαι στο ράσο, που συμμετέχω σε συνεδρίαση του ΙΣΚΕ. Πρώτη φορά μάλιστα στη τελευταία συνεδρίαση (13/2/2014) του συνδέσμου (και από τις σπάνιες από ότι κατάλαβα γενικότερα)  που ήταν παρουσία Αρχιερέως, του Μητροπολίτου Κυρίλλου Κηφισίας. Αμαρουσίου και Ωρωπού και μας χαροποίησε όλους  ιδιαίτερα. 
  Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με σεβασμό για τον Κληρικό ειδικότερα και για τον Σύνδεσμο γενικότερα και την ιστορία του. Έθιξε όμως και τις παθογένειες στις οποίες υπάρχουν στο Σύνδεσμο, με το πρώτο και κυριότερο με όχι απλά τη μη συμμετοχή, αλλά την άρνηση να γραφτούν έστω και τυπικά οι Κληρικοί στον ΙΣΚΕ ως μέλη. Έγινε γόνιμος διάλογος από όλους όσους πήραν το λόγο  και υπήρχαν μάλιστα και στιγμές έντασης . Όμως στο τέλος με πνεύμα νηφαλιότητας, όλοι έδειξαν διάθεση αυτοκριτικής και μία ελπίδα και έναν αέρα αναναίωσης ώστε ο ΙΣΚΕ να εκπροσωπεί όντως τους Κληρικούς συνολικά και δεύτερον τόσο το παρόν όσο και  το νέο συμβούλιο που θα εκλεγεί το Νοέμβριο να προσπαθήσει να ανεβάσει τον ΙΣΚΕ στη συνείδηση του κλήρου, της Ιεραρχίας αλλά και του λαού ακόμα περισσότερο , με παρεμβάσεις στα πνευματικά και όχι μόνο θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, αλλά και να είναι αρωγός στα προβλήματα του μέσου Ιερέα. 

   Ο χρόνος θα δείξει αν οι προθέσεις βέβαια γίνουν και πράξη...! Το ευχόμαστε από καρδιάς!!

                                  π. Αντώνιος Χρήστου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή