Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη ολοκληρώθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας



          Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέσθηκε η Εορτή του Αγίου Τρύφωνος, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της ιστορικής Ενορίας του Αγίου Τρύφωνος, στην Τερψιθέα της Γλυφάδας.

Σε όλες τις Ακολουθίες χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, με συμμετοχή πολλών Ιερέων, Διακόνων και πλήθους κόσμου, ενοριτών και προσκυνητών, που προσήλθαν για να ζητήσουν τη Χάρη του Αγίου, προσκυνώντας τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου, που είχε τεθεί προς προσκύνηση.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, παραμονή της Εορτής του Αγίου Τρύφωνος, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Ποιμενάρχη μας κ. Παύλου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον.  

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος  και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Ομιλητής είχε ορισθεί ο Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σαμαράς, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από το μαρτύριο του Αγίου Τρύφωνος, μίλησε για το μαρτύριο της συνειδήσεως και την ομολογία πίστεως, που πρέπει να δίνουμε οι σύγχρονοι πιστοί, στον σημερινό άτυπο διωγμό κατά της Εκκλησίας.

          Στο τέλος, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, τα οποία είχε επιμεληθεί ευσεβής ενορίτισσα. Μετά την ευλογία των κολλύβων,  ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος απένειμε τα εύσημα στην κυρία που επιμελήθηκε τα κόλλυβα και συμβάλλει  στη συνέχιση αυτού του ευλογημένου εθίμου που τελείται και στο Άγιον Όρος.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας για το κέρασμα που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος, το οποίο είχαν ετοιμάσει  εθελόντριες ενορίτισσες.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις  συνεχίστηκαν  το απόγευμα με την τέλεση της  Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Τρύφωνος και την   Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με Πομπή εντός της Ενορίας. Μετά την ολοκλήρωση της Λιτανείας, τελέσθηκε ο  Πανηγυρικός Εσπερινός για την Υπαπαντή Του Κυρίου μας.
              



  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή