Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

To θέμα "Schoolwave festival και άλλα νεανικά φεστιβάλ" απασχόλησε το Αντιαιρετικό του μηνός Φεβρουαρίου της Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.











   Tη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ» Νοσοκομείου Βούλας,  πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Σύναξη του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου της Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζώτο, υπεύθυνο Αντιαιρετικού Αγώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, ο οποίος  ανέπτύξε το θέμα: «Schoolwave festival και άλλα νεανικά φεστιβάλ».

          Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του,  ο π. Ιωάννης παρουσίασε πλούσιο εποπτικό υλικό και έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του κινήματος Schoolwave, όπως ξεκίνησε με τα έντυπα SCHOOLHΚI και  SCHOOLIGANS, επεκτάθηκε με Διαδικτυακή παρουσία και εξελίχθηκε σε μουσικό φεστιβάλ από το 2005 έως σήμερα. Τα αρχικά φεστιβάλ γίνονταν μόνο στην Αθήνα με συμμετοχή μαθητών, αλλά στη συνέχεια διοργανώνονταν σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών. Η κύρια φιλοσοφία τους είναι να κάνουν τα παιδιά ό,τι θέλουν και να το κάνουν τώρα! Η λογική τους είναι να απαιτούμε και να έχουμε μόνο δικαιώματα.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας, ο π. Ιωάννης παρουσίασε  σκηνές και αποσπάσματα από διάφορα φεστιβάλ, με εικόνες και δρώμενα που χαρακτηρίζονται από αγριότητα, βίαιη συμπεριφορά, καθώς και βλάσφημο ή σατανιστικό περιεχόμενο. Η στροφή κατά της Εκκλησίας και κατά των θρησκειών είναι στη βάση της φιλοσοφίας του Schoolwave, που προβάλλει σαφή αντιχριστιανικά μηνύματα και ακραίες συμπεριφορές. Το κίνημα  Schoolwave έχει πολύ μεγάλη διάδοση σήμερα και, παρότι αυτοπαρουσιάζεται ως αγώνας για την απόκτηση ελευθερίας, έχει ενταχθεί στο σύστημα και μάλιστα έχει αποκτήσει εμπορικό χαρακτήρα.
  
                          Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
              

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή